Ravic63 Ravic63 komentáře u knih

☰ menu

Noc v Bombaji Noc v Bombaji Louis Bromfield

Nádherná odpočinková kniha, ideální na dovolenou. Čtenář se m.j. dozví i o prostředí koloniální Indie, něco málo i o nepředstavitelné chudobě obyčejných Indů, která se ovšem dodnes nijak nezmenšila. Často se při čtení i vysoce hodnocených knih první polovinu knihy nudím a nutím se do čtení, tahle kniha je ale poutavá hned od začátku . Vřele doporučuji!

15.07.2023 4 z 5


Páté přikázání Páté přikázání Antonín Polách

Příjemné, odpočinkové čtení zasazené do doby před bitvou na Bílé hoře a těsně po ní. Líbí se mi knihy, jejichž děj je zasazen do konkrétního historického období a autor kromě příběhu samotného připomene i důležité historické momenty. Zde je krásně popsáno, jak naše země byla počátkem 17.století téměř stoprocentně evangelická, načež po Bílé hoře nastal čas tvrdé rekatolizace.

07.06.2023 3 z 5


Večerní zprávy Večerní zprávy Arthur Hailey

Knihy tohoto autora jsem vždy obdivovala pro jejich propracovanost, dokonalou znalost prostředí, v němž se děj odehrává. Z knih A. H. se čtenář vždy dozví spoustu zajímavých informací. Večerní zprávy jsem ale četla až nyní a překvapivě jsem se do knihy nemohla začíst. První polovina knihy mi přišla poměrně nudná, zbytečně podrobná. Až v druhé polovině se začíná něco dít a konečně kniha dostává spád. Od poslední čtvrtiny knihy není možné se odtrhnout, je to ten starý skvělý Hailey. Určitě doporučuji!

02.04.2023 3 z 5


Kronika zániku Evropy: 1984–2054 Kronika zániku Evropy: 1984–2054 Vlastimil Vondruška

Pan Vondruška ovládá středověk, jeho Přemyslovce i husity jsem hltala, ale tohle je odpad. Až se člověku nechce věřit, že to napsal tento autor. Oslava estébáků, podvodníků, rodina Wagnerů je parta zbohatlíků, kterým se majetkem může rovnat max. několik desítek Čechů, ale rozhodně to není běžná česká rodina. Rusofilství z toho přímo tryská. Nedočteno, v půlce odloženo a pokus o dočtení vylučuji.

02.04.2023 odpad!