Prochy60 Prochy60 komentáře u knih

☰ menu

Italské jednohubky Italské jednohubky Marta Kučíková

Jak píší čtenáři pod blogy pani Marty: "Ženská, já vás chci domů! A všem bručounům dávkovat po kapkách!" Čtu asi po desáté, a nemohu se nabažit. Svěží, humorné, moudré, laskavé. U Plešaté mi regulérně tekly slzy dojetím, ač autorka jako vždy kouká i na svou osobní tragédii (vážná nemoc) s nadhledem a lehkosti. Neskutecna odvaha, smekam.

02.03.2024 5 z 5


Italské mentolky Italské mentolky Marta Kučíková

Chybí-li vám sebevědomí, cítíte-li se opuštěni, sami, unaveni, a hlavně staří, tak vřele doporučuju. Knihu jsem obdržela jako dárek, a čtu ji potřetí dokola. Lehkost, radost, humor, moudrost... zkrátka Itálie - díky.

29.12.2023 5 z 5


Severka Severka Nina Špitálníková

Nemůžu se z té knihy tak nějak vzpamatovat a dostat. Je to psáno jednak velmi dobře, taky se mi líbí, jak se tam až během xx stránek dostala ke slovu autorka - podle popisu je jasný, že je to ona... popis korejských reálií včetně těch nejhorších, sugestivní popis pobytu v lágru i v žití, které je taky lágrem... a konec... ten konec, ten je ze všeho nejlepší. Leží mi stále v hlavě slova o kafi a životě... kolik a za co... Mám sice raději optimistické a odlehčené knihy, takže původně bych si tuto knihu pro sebe opravdu nekoupila, Severka je z jiného rance - na počátku jsem ji koupila dceři k Ježíšku, ale poté jsem se od knihy neodtrhla celého 25tého... Doporučuju. Ano.

29.12.2023 5 z 5


Čeho se bojí zubař Čeho se bojí zubař Daniel Čechura

Dostali jsme knihu jako dárek. Bohužel nakoupeno online, nebyla zřejmě možnost knihu prolistovat.... uff... Nedoporučuji, gramatické chyby, není to ucelené, jakási pofidérní divadelní hra od poloviny knihy... ne, opravdu nepovedené, je mi líto....

20.12.2023 odpad!