Poltar Poltar komentáře u knih

☰ menu

První zpovědnice: Legenda o Magdě Searusové První zpovědnice: Legenda o Magdě Searusové Terry Goodkind

Souhlasím s hodnocením uživatelky Ben Nevis. Dialogy omílají dokola stále to samé, postavy se zdají nechápavé až tupé. Magda jedná mnohdy neracionálně. Byla tak "super" až mi to lezlo na nervy. Taky jsem nechápala, proč by čarodějové Nového světa souhlasili s vizí císaře na zničení magie - vždyt by byli sami proti sobě.
Na druhou stranu jsem byla ráda, že jsem se dozvěděla, proč Baracus spáchal sebevraždu, jak vznikla Kniha počítaných stínů a jak došlo k vytvoření zpovědnic. Terry to má hezky promyšlené, ale kvalita jeho psaní opravdu klesá.

18.02.2014 3 z 5


Zpovědnice 2: Poslední čarodějovo pravidlo Zpovědnice 2: Poslední čarodějovo pravidlo Terry Goodkind

Mělo a mohlo to být skvělé zakončení celé ságy, která (podle mě) od 6 dílů ztrácela na kvalitě, ale Terry "nee" a já jsem mu vděčná, protože se na Kahlan a Richarda vždy těším a nějak se s nimi nemůžu rozloučit.
Nemůžu se dočkat nového dílu, který by měl letos vyjít, po Omen maschine by to mělo být The Third kingdom.

11.02.2014 5 z 5


Modelkou v padesáti a dalších 36 příběhů z psychologické poradny Modelkou v padesáti a dalších 36 příběhů z psychologické poradny Jan Svoboda

pana Svobodu jsem měla tu čest poznat osobně. Je to člověk s obrovským rozhledem, znalostma a smyslem pro humor.

07.04.2013


Zrádcův měsíc Zrádcův měsíc Lynn Flewelling

tak tento díl se mi zdál nejslabší z celé trilogie...Dokonale jsem se ztrácela ve jménech, klanech a dalších aurenenských slovech.
Jinak povedené knihy.

03.04.2013 4 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

No, tak podobnost s twailight ságou je do očí bijící. Jakoby na tom autorka chtěla co nejvíce vydělat a nacpat tam co nejvíce podobných prvků. Kniha se čte dobře, je psaná jednodušším stylem. Erotické pasáže jsou na stejné brdo, ani mi nepřišly nějak vzrušující. Hlavní hrdinka a její vnitřní bohyně mi lezly na nervy (taky ty její stálé orgasmy - to snad ani není možné :)) Měla jsem chuť s ní občas zatřepat a říct ji, at se vzpamatuje. Zkrátka jsem podlehla tomu boomu kolem knihy, přečetla ji a pak byla zklamaná.

21.03.2013