PepeA PepeA komentáře u knih

☰ menu

Kocour, který zachraňoval knihy Kocour, který zachraňoval knihy Sósuke Nacukawa

Knížku jsem si koupil, protože mám rád kočky i knihy, takže mě ten název vyloženě uchvátil. Kniha mi ale přišla spíš jako určená pro mládež, která si vztah k četbě teprve buduje, nám, starým zkušeným čtenářům, toho moc nepřinese, i když námět je celkem zajímavý. Ani dialogy 14letých mi moc neseděly, ale třeba je to v Japonsku normální. Takže pro mladé dobrá volba, pro starší už méně.

24.03.2024 3 z 5


Moji Dánové a skoro Dánové Moji Dánové a skoro Dánové Albína Mrázová

Kniha mě trochu zklamala. Čekal jsem víc informací o Dánsku a Dánech. Jak se dělá argentinský empanadas mě až tak nezajímá. Taky mi vadila autorčina urputná snaha být neustále vtipná. Myslím, že knihu ocení spíše čtenářky, těm bude styl psaní autorky bližší.

14.05.2022 3 z 5


Sůl v kávě Sůl v kávě Hans Blickensdörfer

Zajímavá kniha z prostředí proficyklistiky. Četl jsem dávno...

21.07.2018 5 z 5


Jonathan Livingston Racek Jonathan Livingston Racek Richard David Bach

Jednoduchý, ale velmi silný příběh, po kterém je dlouho o čem přemýšlet.

04.07.2018 5 z 5


Tichá hrůza Tichá hrůza Tomáš Korbař

Četl jsem před cca 25ti lety, nyní opět sháním, abych si knihu znovu přečetl, protože tato antologie je opravdu jedinečná.

04.07.2018 5 z 5


Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Po přečtení zdejších kritik jsem se Mackbetha trochu bál. S četbou knihy mě předběhla manželka, podle ní je to jiný Nesbo, ale rozhodně ne špatný. A měla pravdu, nějak nerozumím těm, kdo píší o nudném a nepřehledném začátku knihy. Mně se příběh líbil od začátku a konec, kde se všechny nitky seběhly, byl opět Nesboovsky dokonalý.

04.07.2018 4 z 5