Pánprasat Pánprasat komentáře u knih

☰ menu

Když topoly Když topoly Jiří Hort

Kompaktní sbírka poezie, která se dotýká všech stránek lidského života - lásky, přátelství, přírody, lidí a města. Jako bonus přidal skvělý básník Jiří Hort i několik haiku. Doporučuji ke čtení!

21.11.2019 5 z 5


Stopem na konec světa Stopem na konec světa Petr Bobek

Jako červená nitka se souborem deseti povídek autora táhne nadhled nad životem i s jeho nepříznivými okolnostmi, humor a osobitá poetika. Prvotina nadějného autora Stopem na konec světa je plna překvapení - odkud kam lze docestovat, dospět?
Nálada graduje i pomocí kouzelných ilustrací až k závěrečné, zčásti autobiografické povídce - doslovu.
Lidskost je největším bonusem útlé sbírky povídek Petra Bobka.

03.03.2019 5 z 5


Posedlá láskou Posedlá láskou Petra Karasová

Také bych radila autorce přehodnotit zařazení knihy, místo romantiky spíše psychologickou kategorii. Vzhledem k tomu, že se jedná o částečnou autobiografii dívky s mentálním onemocněním, nelze jistě očekávat knihu na špičkové úrovni, už z podstaty samé. Přesto bych podotkla, že styl autorky je poměrně dobře čtivý a oceňuji její otevřenost.

07.05.2017 4 z 5


Můj smutný svět Můj smutný svět Petra Karasová

Autorce se dle mého názoru v částečně autobiografické knize podařilo popsat, jaký je život dívky, provázený psychickým onemocněním. To je pro čtenáře zcela jistě přínosné, smět nahlédnout do reality takovéhoto života. Je v tom i kousek odvahy ze strany autorky jít se svou identitou takzvaně "na trh", který bývá k "jinakostem" i krutý.
Knížka stojí za přečtení.

07.05.2017 4 z 5


Milovat svou vlast a jiné... Milovat svou vlast a jiné... Pavel K. Vaněk

Kniha Pavla K. Vaňka se čte velmi dobře, je zčásti autobiografická a psaná s humorným cítěním autora. Vtipné a doporučuji dalším čtenářům.

18.04.2017 4 z 5