Panophobia Panophobia komentáře u knih

☰ menu

Vražda v Jekatěrinburgu: Poslední dny Romanovců Vražda v Jekatěrinburgu: Poslední dny Romanovců Helen Rappaport

Mile mě potěšila lehkost s jakou je kniha napsaná, i přes tíhu obsahu o kterém pojednává. Líčení posledních dnů Romanovců jsou zajímavě proložené politickým a příbuzenským kontextem, což z knihy dělá dobrý úvod do komplexních témat ohledně Romanovců a revoluce.

12.07.2023 5 z 5


Zadní dům Zadní dům Anne Frank

Kniha se čte velmi dobře a Anne byla opravdu nadaná, když dokázala v takovém věku psát květnatým jazykem a přitom se jasně vyjadřovat. Kdybych měla porovnat se svým deníkem z tohoto věku, asi bych se také ošívala tím, že to nemohla napsat takhle mladá holka, a že se do deníku muselo zasahovat. Stejně jako si to tu myslí zřejmě mnoho uživatelů a má to za naprostou pravdu, na kterou sami svou chytrostí přišli. Slovy Anne Frankové - někteří lidé by potřebovali natřást jako polštář, třeba by se jim ty zmatené mozky poskládaly líp!

18.08.2022 5 z 5


Intimní autoportrét Intimní autoportrét Frida Kahlo

Skvělé nakouknutí do soukromého života mé oblíbené umělkyně Fridy. Skrze její korespondenci se můžeme o jejím životě dozvědět podstatně mnohem více o tom, kdo vlastně byla, jak se cítila a jak jednala, než z jakéhokoliv jiného zdroje, což je věc, kterou musím na této knize vyzdvihnout. Rozhodně doporučuji každému, kdo se zajímá o život této krásné mexické umělkyně a její umění.

21.05.2019 5 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Pro mě od Murakamiho třetí a poslední kniha. Pořád dokola opakování toho, co už bylo napsáno dřív (Kdo chytá v žitě, nebo Velký Gatsby - jako by si autor nemohl vymyslet vlastní zelené světlo). Většinou mám ráda příběhy jako je ten v Norském dřevu, ale tentokrát jsem zklamaná.

25.08.2018 2 z 5