NGC6205 Online NGC6205 komentáře u knih

☰ menu

Dům u Halánků Dům u Halánků Filip Stanislav Kodym

Není nad to, když o někom, či o něčem napíše vzpomínky očitý svědek. Panu Kodymovi se podařilo napsat opravdu zajímavou knihu vzpomínek nejen na samotného Vojtu Náprstka, ale také na jeho blízké a rovněž na řadu osobností, které měly s Náprstkovými co do činění.

14.11.2023 5 z 5


Miroslava Němcová - První dáma české politiky Miroslava Němcová - První dáma české politiky Johana Hovorková

Prý první dáma!! Neuvěřitelné...Ale, vzhledem k tomu, kdo toto dílo zplodil a kde působí, zase až tolik ne.

13.09.2023 odpad!


Smíchov - město za Újezdskou branou Smíchov - město za Újezdskou branou Jan Jungmann

Pan Jungmann snad nedokáže zklamat. Opět skvělá publikace, nabitá zajímavými snímky a doplňujícím textem.

09.08.2023


Holešovice - Bubny v objetí Vltavy Holešovice - Bubny v objetí Vltavy Jan Jungmann

Opět dílo pana Jana Jungmanna a opět vynikající záležitost! Fotografické orgie :-).

09.08.2023 5 z 5


Libeň - zmizelý svět. Libeň - zmizelý svět. Jan Jungmann

Výborná řada publikací (zde Libeň), svým způsobem rozšiřující trilogii paní Kateřiny Bečkové(Nové Město, Staré Město, Malá strana a Hradčany) i do dalších částí města. Libeň patří určitě k těm nejzdařilejším!

09.08.2023 5 z 5


Žil jsem zbytečně Žil jsem zbytečně Jiří Hejda

Výborná kniha zajímavého a velmi schopného člověka. Za mne jasný nadprůměr.

27.05.2023 5 z 5


Stará Praha štětcem a objektivem Stará Praha štětcem a objektivem Miloš Fritz

Co se týká obrazové části, tady bych raději doporučil knihu paní Státníkové "Starou Prahou Václava Jansy"(a samozřejmě také "Starou Prahou Jana Minaříka"). Za sebe ale hlavní přínos vidím ve skvělé textové části. Mně samotnému rozhodně nestačí jen porovnat "dříve a nyní". Chci taky vědět, CO na vyobrazeních je. A tady autor odvedl veliký kus práce a já moc děkuji a jsem rád, že knihu vlastním.

01.04.2023 5 z 5


Návrat Sherlocka Holmese Návrat Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

Je mi líto, ale na víc než tři hvězdy to prostě není. Viktoriánská Anglie, mizerné počasí, šálky čaje, nostalgie... to vše je fajn, včetně obou hlavních hrdinů, ale rozhodně to nezakryje skutečnost, že řada příběhů, a v tomhle svazku obzvlášť, je těžce průměrná...

05.11.2022 3 z 5


Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Češi v dějinách nové doby (1848-1939) Podiven

Skutečně ostudný spisek. ale co čekat, když je spoluautorem Pithart, pro něhož je programem, kdykoliv je to možné, znectít český národ. Opravdu se divím, že odtud už dávno neodešel. Třeba do Německa...

09.10.2022 odpad!


Praha v obrazech Praha v obrazech Alexander Exax

Souhlasím s předchozím komentářem! Výborná kniha, ve které i znalec fotografií staré Prahy najde něco nového. A já mám to štěstí, že knihu vlastním :-).

18.09.2022 5 z 5


Zapomenuté obrazy - Praha 19. století Zapomenuté obrazy - Praha 19. století Zdeněk Míka

V té knize je opravdu na co se dívat. Zejména mne potěšil Ferdinand Lepié, Vojtěch Bartoněk a Friedberg Mírohorský(vůbec jsem netušil, že byl i malířem). Naopak mi chyběl Samuel Prout. nicméně - plný počet dát nemohu a důvod je jednoduchý: nevhodný, nedostačující formát publikace. Tyhle veduty prostě vyžadují alespoň formát A4!
Nemluvě o tom, že na nejedné stránce jsou vtěsnány dokonce dvě, což je degraduje na obrázek menší, než klasická pohlednice...Je to opravdu veliká škoda, jinak by to byl daleko lepší zážitek.
Mimochodem: u obrazu Karla Liebschera (č. 137) je chybný popisek! Ve skutečnosti tu vidíme novoměstskou HOŘEJŠÍ (a nikoliv Dolejší) vodárnu se Šítkovskou vodárenskou věží. Novomlýnskou vodárenskou věž z bývalé Dolejší vodárny najdeme v ulici Nové Mlýny v blízkosti vyústění Revoluční třídy na Štefánikův most.

14.09.2022 4 z 5


Netradiční procházky Prahou II Netradiční procházky Prahou II Stanislava Jarolímková

Kniha se čte opravdu dobře, zejména díky spoustě méně známých skutečností, které autorka do textu vložila. Je ale neuvěřitelné, že při procházkách Malou Stranou naprosto ignoruje Malostranské náměstí ?!? Nad tím opravdu zůstává rozum stát...

25.03.2022 4 z 5