Miroslava Němcová - První dáma české politiky

Miroslava Němcová - První dáma české politiky https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462278/mid_miroslava-nemcova-prvni-dama-ceske--0Zn-462278.jpg 1 12 3

Kniha nazvaná První dáma české politiky obsahuje rozhovor s bývalou předsedkyní poslanecké sněmovny Miroslavou Němcovou. V interview Miroslava Němcová popisuje svou životní i politickou cestu od silného zážitku z okupace Československa v roce 1968, přes boj s vážnou nemocí, která ji potkala na konci 80. let, až po založení knihkupectví ve Žďáru nad Sázavou a vstup do politiky. V další části hovoří Miroslava Němcová o peripetiích politického vývoje v České republice a publikace tak není jen souborem vzpomínek známé političky ODS, ale mapuje všechny zásadní události, které se na české politické scéně staly, a to včetně změn, které přišly po roce 2013, kdy se prezidentem stal Miloš Zeman a ve volbách uspělo hnutí ANO oligarchy Andreje Babiše. Kniha obsahuje i jedinečné fotografie z archivu Miroslavy Němcové a některé její články a projevy.... celý text

Přidat komentář

NGC6205
13.09.2023 odpad!

Prý první dáma!! Neuvěřitelné...Ale, vzhledem k tomu, kdo toto dílo zplodil a kde působí, zase až tolik ne.

jprst
17.02.2023 1 z 5

Téměř zbytečná publikace snažící se obhajovat mnohdy rozporuplné názory a postoje političky, která toho až tak moc v české politice nepředvedla.


LadyCotton
24.02.2021 4 z 5

Není to klasický životopis, ale knižní rozhovor o její životní a politické cestě + její články a projevy. Kniha obsahuje i pěkné fotografie, s citem vybrané.
Paní Němcová pro mě vždy byla "paní politička" a to i přes to, že jsem nikdy její stranu nevolila. Ona totiž jako jedna z mála českých politiků má i po více jak 20ti letech konzistentní názory a postoje. Ctí pravidla parlamentní demokracie. Líbí se mi na ní, že se nikdy netajila proč nemá ráda Zemana či Babiše - ale vždy, s grácií sobě vlastní, sdělí co je špatně a proč. Stejně i v této knize.
Kniha se zaobírá politikou od 90. let až po současnost.
Možná se může někomu na první pohled zdát, že kniha je tzv. antibabišovská... ale jak je u pí. Němcové známo - vždy vysvětlí co a proč. A kdo ví, třeba časem (až emoce opadnou) jí dáme/nedáme za pravdu.

Autorovy další knížky

Johana Hovorková
česká, 1991
2018  55%Obrana před Babišem
2020  28%Miroslava Němcová - První dáma české politiky
2023  57%Vyprávěj mi o komunismu

Kniha Miroslava Němcová - První dáma české politiky je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x