Nadzu Nadzu komentáře u knih

☰ menu

Petrolejové lampy Petrolejové lampy Jaroslav Havlíček

Po proniknutí do děje plného popisů vztahů a postavení postav se mi i líbil způsob vyprávění děje i děj samotný. Čekala jsem nudný román, ale mé chybné očekávání mě nemohlo více potěšit. Doporučuji :)

22.09.2015 4 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Knihu jsem asi v polovině zahodila, ne proto, že nechci aby mě někdo viděl při čtení červené knihovny, spíše proto, že nechci, aby si někdo myslel, že se mi líbí glorifikace misogynie a domácího násilí. Ve spoustě článků na internetu si můžete přečíst názory známých lidí, včetně herců ztvárňujících dvě hlavní postavy, na tuto knihu. Jako člověk, který má alespoň teoretické znalosti o tom, co BDSM znamená mohu říct, že tohle to moc nesplňuje. Chápu, že přečíst si definici z Wikipedie a napsat o tom knihu jako první je originální a samozřejmě instantní bestseller, ale nechápu, proč se to lidem tak líbí. Prosím všechny vlhké čtenářky hledající svého Christiana, ať si přečtou, co znamená BDSM a jaký je rozdíl mezi BDSM a pouze omezující a násilné dominanci jednoho z páru.

15.02.2015 odpad!


Legenda o svaté Kateřině Legenda o svaté Kateřině neznámý - neuveden

Nejsem věřící, takže z tohoto ohledu mne kniha příliš nezaujala. Paní profesorka se rozplývala nad honosným vyprávěním, ale zrovna výpravné mi to nepřišlo. I když její četba nebyla povinná, nelituju toho, že jsem si tuto legendu přečetla.

12.05.2014