motoplanet motoplanet komentáře u knih

☰ menu

Spáči Spáči Lorenzo Carcaterra

Po úvodu knihy, který popisuje život čtyř kamarádů uprostřed New Yorku v dobách migrace přistěhovalců z Evropy se děj přesouvá do druhé, krutější fáze. Při čtení jsem litoval toho, co si kluci museli ve svém mladém věku vytrpět a jakými zrůdnostmi si prošli. Lze nejspíš jen polemizovat nad tím, do jaké hloubky je pravda, to co se stalo za zdmi věznice, či jak se odehrály následné osudy. Nicméně tato kniha mě velice zaujala a doporučuji ji k přečtení.

30.03.2013 4 z 5


Mládí furt v hajzlu Mládí furt v hajzlu C. D. Payne

Po sérii mládí v hajzlu, kterou miluju a která v podstatě ovlivnila i mé dospívání je tato kniha to co jsem hledal. Děj je dost podobný tomu, na co jsme od Payna zvyklí. Nicméně i tak dokázal vnořit do děje nové prvky intrikářství a rozšířit příběh o mnoho postav. V tomto díle se konečně mluví i o hrdinovi počáteční série, Nicku Twispovi. Ten zde vystupuje jako otec Scotta. Pro mě je to po drobném zklamání s Americkými Kráskami opět kniha, ke které se později znovu vrátím a u které jsem zavzpomínal na časy kdy jsem četl mládí v hajzlu od rána do večera. :)

17.03.2013 4 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Po přečtení první knížky jsem byl nadšený a vrhl jsem se do druhého dílu. Začátek mě bavil, byl poměrně zajímavý a děj svižně utíkal. Avšak co se dělo potom mi rozum nebral, střed knihy by se dal o nějakých 200 stran zredukovat. V podstatě se zde stále opakovala stejná fakta z vyšetřování a kolikrát jsem měl chuť přeskakovat řádky. Ke konci se to pomalinku rozjíždělo ale žádné překvapující zvraty se nekonaly. Je to škoda, třetí díl si přečtu jen z povinnosti celého kompletu.

09.03.2013 2 z 5