Monomory Monomory komentáře u knih

☰ menu

Tvář vody Tvář vody Guillermo del Toro

První jsem viděla film, který mne ponoukl k pořízení knihy.

Oproti filmu má čtenář možnost vniknout do mysli hrdinů a vnímat jejich psychické rozpoložení, včetně postav, kterým nebylo na plátně věnováno tolik času (např. Lainie, manželka Stricklanda) nebo se nemohli srozumitelně vyjádřit.

Příběh sám začíná ještě dříve než ve filmové verzi a odpověděl mi na některé otázky, které jsem si kladla při filmu. Kapitoly jsou poměrně krátké a dobře se čtou.

17.04.2020 4 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

První kniha, co jsem si od Kinga pořídila. Vzhledem k pozitivním ohlasům jsem očekávala trochu více, než mi samotná kniha nakonec poskytla.

Samotná kniha byla velmi popisná a atmosféra, kterou se autor snažil navodit, ve mne sama o sobě nedokázala vyvolat pocit strachu ni napětí, který jsem dychtivě očekávala. Opakovaně jsem usínala. Nedokázala jsem sympatizovat s postavami, a možná proto mne ani jejich strasti tolik nebrali.

14.11.2019 2 z 5


Strážci Země Strážci Země Tomáš Crlík

Jak autor sám říká, kniha je určena spíše mladším čtenářům. Dílo je protkáno častými popisy přírody, které nejspíše reflektují autorovu lásku k přírodě. Líbila se mi myšlenka strážců a loprachy jsem si doslova zamilovala. Zápletka není složitá a tak nějak od poloviny knihy jsem tušila, jak to skončí. Byla to příjemná oddechovka.

20.10.2019 5 z 5