MonikaPal MonikaPal komentáře u knih

☰ menu

Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Během čtení knihy jsem se nepřestala alespoň usmívat. Nicméně velice často můj úsměv vystřídaly záchvaty smíchu. Ladislav Zibura je úžasným autorem, který dokáže i ty největší průšvihy na svých cestách prodat!
O Arménii a Gruzii jsem věděla jenom, že existují. Díky barvitému popisu prince Ládika jsem si ale musela některá místa i dohledat alespoň na Googlu. Nyní vím, že obě země asi opravdu mají co nabídnout.

20.01.2020 5 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Pro někoho může být kniha velmi zdlouhavá. Některé pasáže byly zdlouhavé a možná i malinko zbytečné. I přes to mne kniha naprosto pohltila a bylo velmi těžké ji odložit. Věřím, že nadšenci dlouhých detektivek s opravdu napínavým příběhem knihu ocení.

11.06.2019 5 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Příběh i námět se mi velice líbil. Kniha začala pomalými pasážemi, ve kterých jsem se z důvodu prolínání "současnosti" a minulosti někdy téměř ztrácela. Nicméně mi právě tento styl naprosto vyhovuje, jelikož naprosto přesně kopíruje lidské myšlení.
Jediným zklamáním v knize je pro mne část "Historické poznámky", ve kterých jsem očekávala více informací nejen o fungování státu, ale také o hlavní hrdince.
Konec knihy graduje neuvěřitelným způsobem a posledních pár stránek jsem četla téměř jedním dechem.

Rozhodně doporučuji k přečtení.

27.04.2019 4 z 5