mončičák434 mončičák434 komentáře u knih

☰ menu

Kniha radosti Kniha radosti Douglas Carlton Abrams

Mnoho starostí a málo radosti? V knize zjistíme, že s laskavostí, humorem a tolerancí sdílené starosti už nemusí být starostmi a sdílená radost může pomoci zlepšit náladu i ostatním. Kniha radosti přečtena, přečtena mnohokrát a pokaždé v ní najdu to, co momentálně potřebuji.

19.01.2021 5 z 5


Totem vlka Totem vlka Ťiang Žung

Zatím to nejlepší, co jsem kdy četla. Kniha je krásná, drsná i syrová zároveň. Můj obdiv patří moudrosti pastevců, kteří ctili zákony přírody, uměli v ní číst a věděli, že každá akce vyvolá reakci. Jejich snaha udržet ekosystém v rovnováze se neslučovala se snahou totalitního režimu, který potřeboval step využít, zneužít a poté ji zničenou, vykradenou opustit. Při čtení románu mi bylo velice smutno, myslím, že se ze svých chyb nepoučíme. Fandila jsem vlkům i lidem a při zabíjení labutí jsem musela knihu na chvíli odložit. Porušení zákonů přírody ať již ve stepi nebo kdekoli jinde se nám bohužel vrátí. Knihu doporučuji přečíst každému.

03.04.2019 5 z 5


Travel bible Travel bible Matouš Vinš

Travel bible dodá odvahu a inspiraci nerozhodným cestovatelům, kteří řeší co by kdyby a rozhoupávají se vytáhnout paty do světa. Pro nás méně zkušené skvělé tipy, jak si sbalit na cesty, že někdy není při putování na růžích ustláno, ale je v našich možnostech jej zvládnout. Ukáže, že nemusíme být milionáři a stejně můžeme projet kus světa a poradí, že na jazykovou bariéru dobře funguje obrázkový slovník. Kniha disponuje odkazy, které nám přípravy usnadní a učí nás, jak vyhledávat výhodnější letenky a spojení. Ráda bych si přečetla o zážitcích a zkušenostech autorů z jednotlivých zemí, ale to už by bylo na další knihu. Po přečtení se cítím dostatečně nakopnuta a motivována, abych zkusila převést sny do cestovatelské reality.

12.08.2018 5 z 5