monca6676 monca6676 komentáře u knih

☰ menu

Malá Matty Malá Matty Jan Šmíd

Velmi se mi líbila, četla se lehce, byl to oddych a zároveň mě to dojímalo i pobavilo. Bavilo mě, jak to do sebe nakonec všechno zaklaplo a dětský pohled na realitu.

30.09.2020 5 z 5


Korálky v pupíku Korálky v pupíku Hana Poltikovičová

Líbí se mi, i když jsem o generaci starší než hrdinka. A je mi líto, že jsem ji nemohla číst už v 18 nebo i dřív - třeba bych byla vědomější a tak nějak lepší. Každopádně je to milá kniha a inspiruje mě i teď ve 40.

13.09.2018 5 z 5


Zastaveno Zastaveno Michal Čagánek

Četla jsem ji už několikrát. A vždycky mám pocit, že je o mně, i když jsem to nikdy neprožila... Mám pocit, že se pohybuji někde, kde to důvěrně znám a kde je mi hodně dobře.

13.09.2018 5 z 5


Kámen mudrců Kámen mudrců Johanes Anker Larsen

Četla jsem ji v létě asi před dvěma roky. Ještě teď, když si na ni vzpomenu, cítím rosu i východ slunce. A taky vím, že tam byla odpověď na otázky mé tápající a hledající duše - a jiná, než bych vědomě čekala. Budu si ji muset přečíst znovu - někdy... Měla jsem ráda postavy, které tu vystupovaly. A pocit smíru v závěru. Příště tam možná objevím něco úplně jiného. Je tam mnoho postav a mnoho osudů a vyprávět je a zjednodušit by je příliš banalizovalo, a tahle kniha rozhodně banální není :-)

11.09.2018 5 z 5


Ke dnu Ke dnu Anna Bolavá (p)

Líbila se mi moc, nemohla jsem se od ní odtrhnout a pořád jsem s mrazením čekala, co se stane. V postavách jsem se ze začátku moc nevyznala, ale nevadilo to a nechala jsem se unášet jejich osudy skrz mlhy a temnotu (jako kdysi Na Větrné hůrce). Nakonec to do sebe krásně zapadlo, téměř vše. Některé otázky zůstaly. Teď se chystám číst Do tmy - beru to trochu odzadu, ale myslím, že to vůbec nevadí.

11.09.2018 5 z 5