MonaTheim MonaTheim komentáře u knih

☰ menu

Italské léto Italské léto Jennifer Probst

Dojemné letní čtení pro všechny milovníky i nemilovníky Itálie. Tenhle příběh si rozhodně pohraje s vašimi emocemi a podnítí k přemýšlení o hodnotách a vztazích v rodině. I přesto, že jsem tušila, jakým směrem se celá kniha udává, užila jsem si každou stranu. No a jako bonus vás příběh určitě nadchne pro umění či italskou kuchyni!

25.07.2022 5 z 5


Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Těžké čtení. Knihu vezmu v blízké době do ruky určitě ještě jednou. Nicméně mě naplnila a dostala jsem od ní to, co jsem očekávala. Spoustu myšlenek a pasáží v knize jsem si zvýraznila, abych se k nim mohla vrátit.

22.03.2018 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Poprvé jsem po knize sáhla na základní škole a od té doby jsem ji četla znovu přibližně každé dva roky. Baví mě pozorovat, jak se s přibývajícím věkem moje názory a vnímání knihy mění.
Pro mě silný příběh, který by si měl přečíst člověk bez ohledu na svůj věk. Kniha nabízí pohled zevnitř, odkrývá svět, který známe pouze zprostředkovaně a můžeme se jen domnívat, co vše z toho je vlastně pravda.

22.03.2018 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Bábovky jsem přečetla jedním dechem. Líbilo se mi, jak postupně vychází najevo souvislosti a vztahy mezi postavami. Příběh, ale i sám život, nám ukazuje, jak svět malý a osudy lidí propletené. U čtení jsem si odpočinula.

22.03.2018 5 z 5


Paní Bovaryová Paní Bovaryová Gustave Flaubert

Tohle pro mě bylo těžké čtení a párkrát jsem se přistihla, jak se už těším, až budu na konci. Nicméně téma je stále aktuální i v dnešní době, tempo knihy pro mě bylo příjemné, některé části jsem si musela zapisovat. Kniha asi nebude pro každého, ale doporučila bych ji.

22.03.2018 4 z 5


Povídky o lásce Povídky o lásce Anton Pavlovič Čechov

Láska nemusí být jen šťastná, jak se od Čechova dovídáme. Nicméně příběhy v této publikaci mi dokázaly vykouzlit úsměv na tváři.
Místy se mi knížka četla hůře, nedokázala jsem se pořádně chytit linky. Ale za přečtení určitě stojí.

22.03.2018 4 z 5