MJ-TJ MJ-TJ komentáře u knih

☰ menu

Kosti pod mechem Kosti pod mechem Zuzana Hartmanová

Když jsem začala číst tuhle knihu tak jsem začala naprosto panikařit. Tohle je první díl a já přece tenhle svět neznám! Žádné vysvětlování a hup přímo do příběhu. ALE ... pak se kniha pěkně rozjela a vše bylo vysvětleno a vše najednou dostalo smysl.

V téhle fantasy teče krev proudem. Žádné slitování a nuňání, ale pořádný válečný příběh. Ale tak jo, trochu té lásky tam autorka taky propašovala, ale sladkobolnou romantiku opravdu nečekejte. Toto je drsný příběh se silnými osobnostmi.

Tohle je příběh Nerghana. Silné osobnosti, která byla zrazena, ale bylo jí dopřáno mít svou pomstu. Žádné nečekané odhalení na závěr, jako třeba ve Čtvrtém křídle, ale přesto se strašně těším na další díl. Ten bude asi o Uně, která snad dokončí změny, které Nerghan začal.

20.04.2024 5 z 5


Neutečeš Neutečeš Dominika Hájková

Příběh Neutečeš se odehrává ve dvou časových rovinách a jeho ústřední hrdinkou je Alice. Kapitoly se střídají před a po rozchodu s násilnickým přítelem Davidem. Důležitou roli v jejím životě zastává kamarádka Eliška a gay kamarád Karel. Zatímco Eliška má rodinu, manžela Tomáše a dcerku Lucii, Karel neustále hledá povyražení v nezávazných vztazích. Po rozchodu se v Aliciině životě objeví Matěj, který se jí stane oporou. Bohužel Eliška a Tom mají nehodu a tak se Alice stane rodičem Lucinky.
Příběh jako takový se čte velmi dobře. Autorka rozhodně psát umí, ale je na něm poznat určitá nevyzrálost. Není divu když knihu napsala v pouhých 17. letech. Nicméně rozhodně za přečtení stojí.

08.02.2024 5 z 5


Nezastavuj Nezastavuj Dominika Hájková

V druhé knize Nezastavuj, které je pokračováni ke knize Neutečeš, se k příběhu a hlavním hrdinům vracíme. Autorka nám nabídne úhly pohledu nejen Elišky, Karla i samotného Davida před rozchodem. Do toho Aliciin následný život s Matějem poklidně plyne. Bohužel Eliška a Tom mají nehodu a tak se Alice stane nečekaně rodičem Lucinky a do rodiny přibude společný syn Alice a Matěje Gabriel. Nicméně jejich poklidné štěstí někdo naruší. A není to hezké.
Zatímco první kniha se nese v duchu nalezení klidu po bouřlivém vztahu, druhá nabírá na dramatičnosti, kdy minulost se objeví v nečekaný okamžik.

08.02.2024 5 z 5