Mildax1 Mildax1 komentáře u knih

☰ menu

Mluvíme v bublinách Mluvíme v bublinách Klára Smolíková

Vynikající pro práci s dětmi. Dozvědí se mnoho o tvorbě komiksu, zabaví se a vyzkouší si práci ilustrátora, ale třeba i scénáristy.

09.09.2022 5 z 5


Jablka z Beltamoru Jablka z Beltamoru Jiří W. Procházka

Mark Stone byl vždycky nenáročná oddychovka. Ale tohle? Odpad vhodný ke spálení. Po dočtení mi krvácely oči a týden jsem byl naprosto slepý. Pokud si nechcete poškodit mozek, na tuhle míchanici tuposti nesahejte.

27.06.2022


Do pekla a zpět Do pekla a zpět Jakub Hoza

Oddychové počteníčko, galony krve, akčňárna, co jede na plný plyn, sem tam docela sranda. Zhltnul jsem to za jedno lenivé odpoledne. Pobaví i množství narážek na filmovou popkulturu, kdo z vás na první dobrou ví, kde je bar Modrá ústřice??? :-) Lehké vyrypování do politické situace, děj také fajn osvěží. V poslední době lehce rozbředlý pan Kotleta má v tuto chvíli více než zdatnou konkurenci. Dávám plný počet hvězd, bavil jsem se.

25.06.2022 5 z 5


Zátopek Zátopek Jiří W. Procházka

Slabota, slabota, slabota. Nechat vyčpělého autora scifi, který dlouhá léta nic nevymyslel přepsat filmový scénář na knihu nemohlo dopadnout jinak, je to prostě přepsaný scénář. Žádné myšlenky nebo postřehy navíc. Pro každého kdo si chce přečíst o Zátopkovi, tuto knihu nemůžu v žádném případě doporučit.

16.05.2022 1 z 5


Tanec papírových draků Tanec papírových draků Petr Brožovský

Začneme tím že je to prvotina, čímž mé výtky ztrácejí na ceně a naopak pochvaly získávají. Začátek knihy trošičku drhne, je takový rozhopkaný. To není změnami časových rovin, spíše jejich uchopením. Ovšem zhruba okolo poloviny knihy se mi vloudila myšlenka jako kdybych četl něco od Kulhánka ( ten už ovšem psát nehodlá) Škoda že závěr byl docela skluz. Tedy akční rovina makala směle dál, ovšem fantastický prvek pajdal na obě nožičky. Myšlenka vůbec nebyla špatná, ale potřebovala by víc promyslet a propracovat. Z konce knihy mám pocit že autor už to chtěl mít za sebou. Přesto dávám 4 hvězdy. Do budoucna mám na pana Brožovského velká očekávání.

03.05.2022 4 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

Dost jednotná kostra příběhu s předchozími romány, odpočinkové čtení. Ale za rozuzlení dávám 5 hvězd

03.05.2022 4 z 5