MilanzPlzně MilanzPlzně komentáře u knih

☰ menu

Psáno za jízdy Psáno za jízdy Nina Křehotová

Kniha na obálce s dívkou na vozíku mě lákala k přečtení (bude to silný příběh) a zároveň jsem měl obavy (život na vozíku – to musí být hrozné). Obavy rozptýlily fotografie (Nina na Sněžce, Nina u moře, ...) i první řádky. Zůstal jen příběh obdivuhodné Niny a její rodiny a přátel. Kniha přináší mnoho námětů k přemýšlení o životě, o schopnosti sebe uzdravování, o přístupu k životu. A také o touze žít, o radosti z mnoha samozřejmých maličkostí. Je to kniha o obrovské chuti autorky žít v rámci možností šťastný život a četba mi přinesla inspirující zážitek.

28.11.2021 5 z 5


Bojuj, sračičko! Bojuj, sračičko! Barbora Koubková

Jsem spokojený čtenář. Báry příběh mě vtahoval ke čtení postupně, nejdříve pomalu, jako na širokém konci trychýře, a na každé další stránce jsem byl více a více vtahován do děje a ke čtení. V pomyslném "trychtýři" jsem se pohyboval od pomalých kruhů na velkém průměru (pobyt v ašramu) až k rychlé "jízdě" v úzkém konci trychtýře (jogový kurz).
Kniha je psána podle mě více jako "cestovatelský deníček pro ženy" (frnda, depilace, PMS a podobná, typicky "holčičí" témata).
Hlavně je kniha KRÁSNĚ A VTIPNĚ NAPSANÝ OSOBNÍ PŘÍBĚH, který může být inspirací pro mnoho žen a mužů.

16.07.2021 5 z 5


Sběratel sněhu Sběratel sněhu Jan Štifter

Nádhernou barvitou češtinou ("10 centimetrů sněhu sedělo na parapetu") napsaný napínavý příběh ze tří časových období. Geniální postava Josefa dovoluje autorovi sdělit čtenáři úplně vše potřebné, nápady Renaty jsou skvěle bláznivé, osudy lidí těžké a v realitě doby pochopitelné díky skvělým znalostem autora. Slovník postav přesně sedí jejich společenskému postavení a životu. Radost číst a odhalovat propletení. A večer se člověk rozhlíží u postele, jestli nemá nového kamaráda.

30.09.2018 5 z 5


Na volné noze Na volné noze Robert Vlach

Na začátku jsem byl nedůvěřivý k rozsahu knihy. Čím více jsem ale knihu četl, tím více mi všechno, o čem píšeš (a v posloupnosti, v jaké řadíš kapitoly), dávalo komplexní a ucelený přehled, kde by mi bylo líto cokoli vypustit. Tak nakonec jsem i já zastáncem rozsahu 745 stran. Navíc se dá kniha číst i po jednotlivých kapitolách, pokud má člověk na volné noze nějaký konkrétní problém.
Knihu jsem si koupil natěšený jako jeden z prvních hned po vydání, ale k přečtení jsem se dostal až teď v létě 2018. Přesto jsem nenašel nic, co by bylo „zastaralé“ – kniha je psána „nadčasově“.
Pro mě jako učitele marketingu byla největší symfonií kapitola Portfolio klientů (jak pečovat o klienty). Profesionální služby v tom nejlepším a nejširším slova smyslu poskytují jen opravdové výjimky (ve všech oborech podnikání), úroveň poskytovaných služeb je u nás dle mých zkušeností stále žalostná. A stejně zajímavá mi přišla i kapitola Freelance marketing. Ale strhující čtení pro mě byla celá kniha.

02.08.2018 5 z 5