Melissa.drumos Melissa.drumos komentáře u knih

☰ menu

Máma kriminálnice Máma kriminálnice Monika Svoboda

Příběh, který se skutečně stal. Dva vysokoškolsky vzdělání lidé, kteří praktikují kontaktní rodičovství a respektující výchovu. Místo toho, aby se systém zabýval okolnostmi pádu, tím jak se dítěti vedlo před tím, podklady k posudku...tak se řeší, že dítě nemá vlastní postýlku nebo že nemá dost vysoké zábrany...

27.11.2022 5 z 5


Zostať človekom - Do poslednej chvíle Zostať človekom - Do poslednej chvíle Ivana Pajanková

Naprosto úžasná knížka o práci sanitářky ("sestřičky") v hospici. Jedná se o skutečné příběhy bez nějakého přikrášlování reality. Kniha velmi věrně popisuje, co taková práce obnáší a jak je těžká a zároveň krásná a naplňující. Příhody z léčebny nejsou jen smutné. Při čtení se mnohokrát i zasmějete a nejednou se nad ledasčím zamyslíte. Knihu bych doporučila všem, kteří uvažují o práci ve zdravotnictví, a také těm, kteří mají v rodině těžce nemocného člověka. Dozvíte se, jaké potřeby má umírající pacient nebo třeba jak komunikovat se seniory trpícími těžkou demencí.

08.03.2017 5 z 5


Ti nepohřbení Ti nepohřbení Kristina Haidingerová

Přesně ta knížka, do které se začtete už od prvních řádků a nepustí vás, dokud nedojdete k poslední stránce, poslednímu slovu. Nejsem fanoušek hororů, ani upírů, ale styl autorky mne zaujal. Líbilo se mi originální a v ledasčem pro mne nové pojetí úpírské tématiky. Svým nadšením z této knihy jsem nakazila i několik lidí ve svém okolí. Teším se na další pokračování.

12.10.2016 5 z 5


Richardovy živé hračky Richardovy živé hračky Kristina Haidingerová

Od prvních stránek budete svědky napínavého příběhu mladého , nezkušeného Michaela a jeho výstředního zachránce Richarda. S tušením, že nic nebyla jen pouhá náhoda, se nechte unášet ulicemi Berlína, steampunkovou dílnou s vynálezy i klidem příměstského sídla s velkou zahradou. Objevujte nová a nová tajemství Richardova pohnutého života a bavte se při tom alespoň z poloviny tak dobře jako já.

12.10.2016 5 z 5