Maxipes Maxipes komentáře u knih

☰ menu

Dobrodružnou stezkou I Dobrodružnou stezkou I František Alexander Elstner

Toto byla moje první "učebnice" tábornických dovedností. Později, už jako dospělý, jsem načerpané a hlavně v terénu odzkoušené znalosti z této knížky využil, když jsem vedl pionýrský oddí, zaměřený na pozozování a ochranu přírody.

17.08.2019


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Takový blábol! Proboha, paní Mordštajnová, copak takhle se vyšetřovala vražda? A obžalovaný se odstíhá na základě pouhého svědectví druhého podezřelého, který ho asi viděl poblíže místa činu, avšak na takovou dálku, že nebyl schopen rozeznat, je-li to jeho vlastní nevlastní bratr??? Tohle jim prokurátor vzal a nehodil to rovnou kriminálce na hlavu, ať si to řádně došetří, protože mu tohle obhájce rozcupuje hned první den líčení (a ne že bud přemlouvat mandanta, aby se přiznal)??? Máte vůbec ponětí o práci kriminalistů? Viděla jste aspoň nějaký film či díl seriálu na základě skutečných případů? Prostě - od okamžiku té vraždy je váš román naprosto nevěrohodná fraška!

25.01.2019


Ostroretky v proudu Ostroretky v proudu Štěpán Neuwirth

Přiznám se, že nejsem rybář a nikdy jsem nebyl a ještě před týdnem jsem nevěděl, že existuje ryba, zvaná ostroretka. Ale něco tak nádherného, jako četl tento týden na stanici ČRo2 každý večer od 20:00 Stanislav Šárský, jsem už dlouho nečetl ani neslyšel. Škoda, že už nejsou u nás takové řeky, plné takových ryb, taková příroda...

25.01.2019 5 z 5