Matty_v Matty_v komentáře u knih

☰ menu

Astra Astra Cedar Bowers

Krásně napsaná kniha. Připomněla mi, jak málo toho víme o lidech kolem nás, dokud s nimi nemluvíme, pokud nemají odvahu a důvěru, aby se s námi chtěli podělit o své zkušenosti a jejich pohled na život. Pak občas vidíme jejich chování jinak, než jak bylo zamýšleno, pouze skrze naši perspektivu, optikou našich zkušeností, tužeb, obav.

25.09.2022 5 z 5


Narcismus – vnitřní žalář Narcismus – vnitřní žalář Heinz-Peter Röhr

Chtěla jsem porozumět tomuto typu poruchy osobnosti, ale kniha mi moc nepomohla. Za mnohem srozumitelnější považuji knihu "Dont´t you know, who I am" od Durvasula, Ph.D, Ramani S., která toto téma umí převést do každodenní reality života s člověkem, který má ve svém chování tyto rysy významně zastoupeny (člen rodiny, kolega, kamarád, ....), proč nejsou zdravé, k čemu ve vztazích vedou a jak je vhodné se chovat, aby člověka takový vztah poškodil co nejméně. Má i výborná edukační videa na youtube, stejně jako videa od Jana Dvořáka.

10.03.2021 2 z 5


Průmysl lži: Propaganda, konspirace a dezinformační válka Průmysl lži: Propaganda, konspirace a dezinformační válka Alexandra Alvarová

Opravdu precizní znalost fenoménu propagandy. Za mne rozhodně patří mezi doporučenou (ne-li přímo povinnou) literaturu pro SŠ, společně s přednáškami o kritickém myšlení.

04.03.2021 5 z 5


Born to Run - Zrozeni k běhu Born to Run - Zrozeni k běhu Christopher McDougall

Zajímavá kniha, která mi v mnohém potvrdila, že běh má být radost a relax a k mé úlevě i to, že uběhnout maraton nebude potřeba :-))). Běh a pohyb jako takový si budu užívat i dál.

03.03.2021 5 z 5


A přesto říci životu ano: Psycholog prožívá koncentrační tábor A přesto říci životu ano: Psycholog prožívá koncentrační tábor Viktor Emil Frankl

Má první kniha od Victora Frankla, kde silně vnímám, co znamená zůstat v téměř bezvýchodném stavu člověkem ohleduplným, soucitným a také odvážným a nadějeplným. Ano, sobectví je někdy jedinou cestou k přežití, ale ze své zkušenosti dávám přednost možnosti volby. Ke knize se časem nejspíš budu vracet, je v ní mnoho moudrých myšlenek.

03.03.2021 5 z 5