Maru-Chan Maru-Chan komentáře u knih

☰ menu

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Měla jsem vryto, že česká komunita spisovatelů mi v tomto žánru nemá co nabídnout. Ovšem Naslouchač mě ujistil, že i český autor je schopný vytvořit tak neotřelý svět s mnoha prokreslenými postavami.
Nelituji, že jsem po knize sáhla, ba se dokonce zařadila mezi mé nejoblíbenější.
Ještě jednou vyzdvihnu postavy, z nichž mi snad všechny přirostly k srdci (nejde nevyzdvihnout mužské idoly 'pětadvacítky'). Schopnost autorky dodat jim na skutečnosti a jejich charakter prohloubit mě uchvátila.
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Dle mého vkusu je kniha dopředná, nenechala mě vydechnout, neustále pokládala nové otázky. Těžko říci, jestli to je jen mou nedočkavou povahou dozvědět co nejvíce.

30.07.2017 5 z 5


Dárce Dárce Lois Lowry

Kniha je čtivá, což hodnotím pozitivně. Trochu mi na její hodnotě ubírá to, že se většina podstatných věcí odehraje až na posledních stránkách. Měla jsem v plánu si ji koupit delší dobu a svého rozhodnutí, koupit ji, opravdu nelituji.
|!| SPOILER |!|
Je úžasné, že spisovatelka dokázala nechat otevřený konec tak, aby každý čtenář zjistil, jak vlastně celý příběh pochopil, co si z něj vzal.
Já osobně dojem z konce chápu tak, že je důležité, nechat se ukolébat příjemnými pocity, i přesto, že víme, jak blízko je náš konec. Jak důležité je hledět na to příjemné, čehož se nám dostává/lo, aby nám to pomohlo v mnohdy hrbolaté cestě dál.

09.04.2016