martina5281 martina5281 komentáře u knih

☰ menu

(M)Učednice (M)Učednice Ali Land

Bylo to fajn napínavé čtení, chvílemi jsem se musela vypořádávat s nepříjemnými pocity úzkosti, ale ten konec se dal předpokládat.. Za mě proto jen 4*.

18.10.2017 4 z 5


Než odejdeš Než odejdeš Clare Swatman

Ach... Kdo z nás někdy nechtěl vrátit čas a udělat něco/říct něco jinak?

Nádherný příběh, který chytí za srdce každého, kdo někdy miloval. Spisovatelka si s tématem moc hezky pohrála, žádná pasáž mi nepřišla přehnaně obsáhlá, pořád jsem čekala, jak se to vlastně bude vyvíjet dál a jak moc velké nastanou změny..
Knížka zaujme jak podle krásné obálky, jejíž význam Vám dojde po přečtení knihy, tak podle anotace, která (alespoň pro mě) slibovala krásný romantický příběh - a ten jsem rozhodně dostala!

Za mě to bylo příjemné podzimní oddechové početní..

Bohužel jsou životní okamžiky, které máme každý ve své knize osudu jasně napsány a i přes veškeré činy a rozhodnutí, které bychom udělali jinak, se stejně dostaneme tam, kam nám to osud napsal. Všichni máme vyměřený čas...

20.09.2017 5 z 5


Šílená Šílená Chloe J. Esposito

Za mě zklamání. Do půlky skvělá, pak to začalo pomalu upadat a připomínat tak trochu slátaninu. Anotace slibovala mnohem víc, příběh měl potenciál. Bohužel dle mého názoru toho spisovatelka nevyužila a splácala páté přes deváté.
Každopádně nemohu knížce upřít čtivost, četla se moc dobře. Musím říct, že jsem se kolikrát nad chováním hlavní hrdinky musela uchichtnout a zavrtět hlavou - viz. akce kočárek s obrázkem.
Takže sečteno podtrženo - fajn čtivá oddechovka na léto, ale rozhodně ne thriller, od toho totiž očekávám něco úplně jiného. Jsem ráda, že jsem si knihu nakonec jen vypůjčila v knihovně, ač jsem nad její koupí v knihkupectví váhala nemalou chvíli.

26.08.2017 3 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Knihu jsem četla dvakrát - poprvé loni, když vyšla, podruhé letos. Neměla jsem totiž co číst, tak jsem po ní sáhla.
Upřímně musím říct, že při prvním přečtení jsem byla z Bábovek mnohem víc nadšená, protože jak je mým zvykem jsem knihu přečetla téměř na jeden zátah, tudíž jsem měla postavy v knize pořád jakžtakž v povědomí, i když jsem musela občas mrknout o pár stran zpátky, abych se ujistila, že je zrovna řeč o té postavě, o které si myslím.
Teď podruhé jsem četla asi dva nebo tři dny a ač nemám problémy se šptanými konci, v této knize jich je až moc, takže po dočtení jsem měla akorát depku.
Styl vypravování někomu nemusí vyhovovat, protože každý příběh obsahuje vždycky vyprávění jak z přítomnosti, tak i z minulosti. Věřím, že se v tom spousta lidí lehce ztratí, a proto doporučuju po knize sáhnout ve chvíli, kdy víte, že máte na čtení dost času. :-)

18.08.2017 4 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Asi nejlaskavější kniha, jakou jsem kdy četla.
Byla to pro mě záležitost na jeden den, takže o to víc jsem z ní měla ucelený zážitek.. Jak zde již několikrá zaznělo - popláčete si několikrát, ale za chvíli se zase budete usmívat, protože kniha není smutná, ale je dojemná a myslím, že chytne za srdce každého milovníka zvířátek.
Na závěr knihy doporučuju nachystat si velké množství kapesníčků, jelikož jsem brečela ještě asi dalších dvacet minut po tom, co jsem knihu v jednu ráno dočetla. :-)))

P.S. film je taky fajn, ale knize se rozhodně nevyrovná!

17.08.2017 5 z 5


Nehoda Nehoda C. L. Taylor

Kniha byla napsaná, alespoň pro mne, velmi příjemným čtivým stylem, vyhovuje mi střídání se minulosti a přítomnosti.
Děj byl svižný, napínavý, jen to na můj vkus trochu zabil ten závěr. Mám asi morbidní povahu, ale v knihách, a obzvláště v psychothrillerch, preferuji dramatické konce, a proto jsem nucena jednu hvězdičku ubrat. Každopádně se určitě chystám sáhnout po dalších dvou dílech této autorky.

16.08.2017 4 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Přečteno jedním dechem, kdybych mohla, dám hvězdiček klidně víc..
Kniha ve mně zanechala obrovský dojem. Někomu se může konec zdát překombinovaný, ale toto bylo přesně to WOW, které v některých knihách, obzvláště v thrillerech, dle mého, často chybí.
Určitě po ní sáhnu ještě někdy v budoucnu a budu si všímat hlavně těch detailů, které jsem z počátku knihy považovala za nepodstatné. :-))

08.08.2017 5 z 5