Marký016 Marký016 komentáře u knih

☰ menu

Tlukot křídel smrti Tlukot křídel smrti Paul Hoffman

Myslím, že této knize, a vlastně celé sérii, "škodí" její obálky a to, jak se knihy "tváří". Navozují pocit, že se jedná o young adult fantasy, do níž nepatří přílišné popisy a někdy rozsáhlé myšlenkové popisy. Proto mi některé pasáže neubíhaly tak, jak jsem si představovala a knihy jsem četla poměrně dlouhou dobu. V poslední knize jsem konečně objevila, že jsem se s původní klasifikací spletla. Přesahy psychologické, filozofické, sociologické, ... Nejsou to knihy, v nichž je antihrdinu proto, že v době vniku zrovna antihrdinové letěli. Jsou to knihy, které jsou více promyšlené. Bohužel to čtenáři, který (podobně jako já) čeká od knihy něco jiného, může uniknout.

17.07.2021 5 z 5


Baroni z Větrova Baroni z Větrova Jiří Hanibal

O příběhu se vyjadřovat nebudu, řada z mých myšlenek zde byla již stejně řečena. Přidám jen poznámku, že tato kniha by potřebovala schopného editora a korektora jako sůl.

04.06.2021 2 z 5


Oheň Oheň Henri Barbusse

Kniha, která v člověku hodně zanechá. Autor popisuje hrůzy války a neskutečné utrpení obyčejných pěšáků syrově, ale zároveň s jistou dávkou poetičnosti, v níž se zrcadlí jeho spisovatelské nadání. Ne všechny epizody jsou stejně čtivé, avšak i ty "ne tak zajímavé" části přispívají k celkovému obrazu, který se kniha snaží podat.

13.02.2021 5 z 5


Znamení Athény Znamení Athény Rick Riordan

Miluju tuhle sérii :3

02.04.2015 5 z 5


Vykoupení Vykoupení Lauren Kate

Kniha nebyla špatná, ale musela sem dát jen 3 hvězdičky, jelikož konkurence je veliká a četla sem mnoho lepších knih :) :D

02.04.2015 3 z 5