marie3310 marie3310 komentáře u knih

☰ menu

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Zarazilo mě když naše češtinářka pravila, jak se synem smála jakým je kniha jednoduchým stylem psána. Mě velice potěšila a pohladila po duši. Krásný příběh o životní cestě - hledání svého osobního příběhu, něčeho, co skutečně máte dělat, a co jste skutečně vy - hledání radosti, moudrosti a lásky v životě, hledání opravdových hodnot, na kterých záleží. Knížku jsem poprvé četla asi ve 12 letech, jako dítěti vám všechno z toho připadá jako čirá pravda., - je předci absurdí dělat nějakou činnost, práci, která vás nebaví a nenaplňuje.., ale postupem času, jak člověk stárne prodá se egu a začne věřit, že se mu nedaří, upadá do pesimismu a spokojí se se svojí nespokojeností... To, ale není správné a každý to v hluboko v sobě cítí a když se otevře lásce a pravdě, opravdu věřím, že vesmír vám vyjde vstříc. Možná si říkáš, že jsem snílek, - but I am not the only one.

13.06.2015 5 z 5


K čertu s tím - jdeme na to K čertu s tím - jdeme na to Richard Branson

Skvělý motivační náboj. Jedna z prvních knížek, kterou jsem přelouskala v angličtině a měla ze sebe radost, že všemu rozumím. Netuším, jak kvalitní je celkový český překlad, ale stejně jako Pes Filipes, doporučuji pustit se do anglického originálu. Líbí se mi členění textu, na začátku každé kapitoly jsou jednoduché hesla, které jsou v kapitole rozvinuta v nějakém příběhu.

12.06.2015


Snědla dětem sladkosti Snědla dětem sladkosti Martina Formanová

Lehké, milé, oddechové čtení, které vás rozesměje a neurazí. Upřímná nadhledová spoveď života. První i druhý dil se mi velice líbil, doporučuji jako lehké čtení na rozveselení.

12.06.2015 4 z 5


Skladatelka voňavého prádla Skladatelka voňavého prádla Martina Formanová

Milá, oddechová a hlavně humorná knížka ze života. Navzdory spíše negativním komentářům, mě velice potěšila.

12.06.2015 4 z 5