marek9101 marek9101 komentáře u knih

☰ menu

Číhání Číhání Eric Rickstad

Kniha ostrá jak trenérovy koule... Někdy si říkám, že spisovatelé musí mit nějaké bizarní osobní zkušenosti, že o tom dokážou tak bravůrně psát. Jinak řečeno, nejeden zvrhlej úchyl by po těhlech Rickstadovejch kuchařkách zvlhl. O to víc mě zaráží, že jsem měl někdy pocit, že vím o čem píše. To je děsivé a trošku mě z toho šimrá u zádové praskliny ...gluteus maximus

07.11.2018 5 z 5


Něco si vymysli Něco si vymysli Chuck Palahniuk

Jako skalní fanda absurdností a Chucka P. jsem zakoupil tento počin již s velkou opatrností, protože jsem byl zklamán Zatracení(m) a Prokletí(m). Lituji těch peněz? Ale kdeže. Úmyslně zapálená kočka jako příčina vzniku požáru baráku a další exoťácké příběhy jako za starých časů...mň mň... Už jsem si říkal, že filmem "Svět podle Daliborka" byl vrchol bizáru dosažen. Ty si to zas překonal Chucku!
Jo a trošku podezírám překladatele, že se snažil zkomplikovat úchyláčkům, kteří takové věci chtějí číst, pohodlné čtení.

11.02.2018 4 z 5


Stopařem na této zemi Stopařem na této zemi Ladislav Heryán

Dostal jsem knihu jako dar od duchovního otce. Nejspíš si myslel, že jsem "Exot na této zemi". Po dokoukání bizarností na Jůťubu (dva zhulákance koukající na fíkus v ruském metru však doporučuji :D - bžunda) se ve mně hnula mysl mého megamozku a dal si čtenářský dýchanek s touto knihou. Ó naposledy jsem byl takto nadšen, když Míšovi Nesvadbovi došla v kouzelné školce lepící páska. Bravůrní sloh a jednoduché věty, kde nechybí podmět ani přísudek. Sdělení těchto vět velice labužnické. Mix Písma Svatého a příběhu ze života autora obestřený jeho úvahou, jež (jsem přesvědčen) neodradí ani zatvrzelého ateistu od dalšího čtení. Velice dobré. No a kdo náboženské literatuře neholduje, tak ať si najde to video se dvěma vyhulenci, co koukají na fíkus v metru.

11.02.2018 5 z 5


Chraň nás od zlého Chraň nás od zlého Lisa Collier Cool

Hodinu jsem se coural po knihovně a hledal něco dobrého ke čtení... našel jsem Chraň nás od Zlého. Film byl dobrej, tak že to srovnám s knihou. Otevřu to, bonvivánsky čtu a po 100 přelouskaných stránkách čumím jako chuj, bo to nemá s tím filmem společného skoro nic (kromě názvu). Holýúd z námětu udělal "jenom" celovečerní buřtguláš pro strachomilné ateisty s třemi veterány, plájbojem Edou, hutatelnou hyspánkou a nabicákovaným kámošem v hlavní roli ... a toto? ... no toto je kniha opravdu o Zlu. Tak jak ho známe od počátku světa, kdy se zrovna ateisti zrodili z opice, zatímco ostatní lidi stvořil Bůh.

Resumé:
Takže pro nevěřící čtenáře to může být opruzné čtení a budou to brát jen jako smyšlený náboženský horor. Katolíci si mnou kozí bradu, bo takové příběhy neslyší poprvé a je to pro ně jistě zajímavé čtení.

19.11.2015 5 z 5


O satanovi O satanovi Elias Vella

Paráda... jen je past, že na ďábla pořádně nevěří ani kněží. Chyba....

22.08.2015 5 z 5


Co by byl chlap bez fousů Co by byl chlap bez fousů Ante Tomić

Slunce seno a pár Chorvatů. Inteligentní nenáročný humor (by si čuměl Troško, že to jde i bez blekotajícho retarda ze mlejna a modrého pramene), který vás příjemně nalodí na kocábku jadranské pohody. Autor je skrytý srandokapesník, který dokáže vykřesat ze "chcípnultadypes" děj. A sice děj zábavný, lidový, vlastenecký a tragikomický. Zlehka mi to atmosférou připomínalo film: Knězovy děti. Škoda jen, že kniha má asi o 5 stránek víc než návod na cedník, takže si příjemně zarelaxujete tak cestou vlakem z Ostravy do Prahy.

25.04.2015 5 z 5


Poslední večeře Poslední večeře Paweł Huelle

WTF? Do str. 50 jsem si připadal jak křovák, který čumí prvně na polský smartphone. Pak jsem se začal orientovat a nakonec jsem nic nepochopil. Vět je v té knize hodně. Buď byl překladatel ožralej fefrmintovým likérem nebo je problém u zdroje.
Dobře, tak hrozná ta kniha není. Je docela intoušská s přícmrdem určiteé teologie a umění.

26.02.2015 3 z 5


Princip předběžné opatrnosti Princip předběžné opatrnosti Matthieu Jung

Super kniha. Opravdu. Neuvěřitelně aktuální kousek o problémech západní civilizace. Ze země, která ty problémy zná, tvoří a sklidila za ně své ovoce - vypálené předměstí Paříže, útok na Charlie Hebdo. Hlavní hrdina je typický západoevropský průměrný ... ovce. Každý den čte černou kroniku v novinách, jako u nás ovce hltají zprávy na Nově, ale bez štěňátek na konci. Je stejně ateistický jako naši lidi. A ze všeho je připodělaný. Pan Ego otec pracháč se bojí o svůj krevní tlak, záda, barvu stolice, majetek a hlavně ty JISTOTY. Jeho strach z mordů, které páchají "mladiství" (černá kronika) ho přivede k fikané prevenci. Protože nezvládá svého syna, tak ho radši odpráskne brokovnicí, než by to snad stihl jeho rozmazlený (mladý komunista) junior. Dobré úvahy, dobrý popis evropské situace a erotika k tomu.

22.02.2015 5 z 5


Zatracení Zatracení Chuck Palahniuk

Dost jsem se na tuhle knihu těšil a spal jsem ve spacáku před knihkupectvím, abych ji měl co nejdřív (Appláci a Harry Potterovci hadr). Teď už můžu říct, že šustění spacáku ve mně zanechalo víc dojmů než obsah knihy.

Shrnuto podtrženo: Duchovní věci - dobrý. Myšlenky - v pohodě. Postavy - na pytel (nejspíš mám problém s dětskou hrdinkou už od Prokletí) ALE!!! To trapné rozmazávání nechutných scén je úplně nudné a pitomé. Např.: Pitvání se v tom, jak z rozmáčklého penisu stříká ejakulát a krev ve stylu Kinga na celou jednu stránku je prostě IDIOCIE. Něco ti řeknu Palahniuku: ,,Fajn, jednou se ti při čtení tvé historky poblilo 40 lidí (zdroj net), ale nemusíš se trapně snažit o reprízu u nás doma! Je to trapný a vlezlo by se ti do té knihy víc děje..."

Závěr: Kniha skončí v levných knihách za 69kč jako tomu bylo u Prokletí. Pak cenovka odpovídá.
P.s.: Měl jsem tě rád Palahniuku, ale tvé pokusy o pohoršení mě začínají nudit. Víc myšlenek bych očekával, nejsi úplný hňup.

04.11.2014 5 z 5