Zatracení

Zatracení https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217394/bmid_madison-spencer-zatraceni-PqL-217394.jpg 3 154 38

Madison Spencer série

< 2. díl

Pekelná jízda podle Chucka Palahniuka! Třináctiletá Madison vidí a slyší vše, co si zamane, vše, co se na světě šustne. Tímhle způsobem se vrací do vlastní minulosti. Jenže to má logický háček: pro živé je neviditelná. Mrtvá Madison nám ze své adresy Madisonspencerova@psmrtnzvot.pkl posílá zprávy… Jak to bylo s dědečkovým penisem, telefonáty z onoho světa či z planetárním bohatstvím jejích rodičů? Vše, na co jste se báli zeptat…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Doomed , 2013


více info...

Přidat komentář

Majto
10.01.2024 4 z 5

Ak tohoto autora žerieš so všetkými absurditami, divotvornosťami i nechutnosťami, nezanevrieš naň ani pri slabších momentoch. Jeden si vybral aj pri tejto knihe. Hoci som si spočiatku myslel, že má skvelo našlápnuté, bo na rozdiel od Prokletí, v Zatracení to zaváňalo aj zatuchnutými náznakmi plynulého (tento výraz berte s veľkou rezervou) deja. A keď už som myslel, že sa nič nemôže stať, začalo to škrípať a pekelná mašinéria sa začala rútiť do hlbín. Škoda. Posledná zhruba pätina má stále viac rozlaďovala. Záver bol len aby to nejako skončilo.
Ako som spomenul na začiatku: ak tohoto autora..., tak si nenecháš zobrať chuť a nabudúce siahneš po inej z množstva jeho kníh.

houston
10.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Inteligentní teenagerka Madison, holka z prominentní rodiny, umírá a dostává se do pekla. Peklo ale není tím, čím se zdá být. Zachovává si sice všechny pekelné rysy, zároveň má ale povahu ohromného a dosti pozemsky působícího korporátu. Teprve až v posmrtném světě nachází Madison způsob, jak nalézt sebe sama. Příběh je složitý, popisy pekla úžasné, některé momenty dokonale nechutné - například orální uspokojení obrovité ďábelské ženy prostřednictvím useknuté hlavy jedné z vedlejších postav. Je škoda, že ke konci to celé dostane možná až moc rychlý spád, jako kdyby se autor lekl, že už se blíží vyčerpání kapacity rozsahu a dojel to v jakéms úsporném módu.


Sybelle
21.04.2022 2 z 5

I když jsem nečetla předchozí díl, nebyl problém se aspoň trochu zorientovat. Myšlenku knihy bylo těžké minout, když byla podaná takto zveličeným způsobem. Celkově styl psaní a přehnané zveličování mi vůbec nesedlo. Některé kapitoly byly prostě úmorné.
Myšlenka knihy byla jasně podaná a svým způsobem autor velmi dobře vystihl lidi v jejich celkové bídě. A jsem i přes toto hodnocení zvědavá, jak to s Medison dopadne.

dachius
24.05.2021

Zhudebněná verze:
https://youtu.be/xXXnp4v6SpU

kramver
03.05.2021 2 z 5

První díl Prokletí je naprostá špička. Tu knihu jsem četla 2x a klidně se k ní ještě vrátím. Ale Zatracení je na mě prostě už moc za hranou. Nemám problém s perverzností, kterou jsou Palahniukovy knihy prodchnuté a při scénách, ve kterých se nešetří tělními tekutinami jsem schopná udržet obsah svého žaludku na místě. Ale tohle mi prostě nesedlo.

XenaTaurus
20.03.2021 2 z 5

Divné počtení... chvíle zaujetí vystřídal pocit s myšlenkou, že i toto je na Palahniuka hodně ujeté, a že už plácá na papír něco šokujícího a praštěného jenom proto, aby napsal další knihu /asi neměl na složenky/. Palahniukova úroveň klesá, tak uvidíme v budoucnu.

Anette99
19.02.2020 5 z 5

Pekelná jízda se mění v apokalypsu... Snad ještě divočejší, než první díl, ale nemohla jsem se odtrhnout. Rozhodně to neni nic pro slabý povahy. A že v prvnim díle to bylo zesměšňování hlavně pozérství, volné výchovy a celkově mravů, tak tady (aspoň pro mě) se zesměšnuje (?) náboženství - viz buranismus - víra v peklo a ráj, víra konec světa nebo naopak v příchod mesiáše, zmanipulované a zaslepené ovečky. Ale myslím si, že každý čtenář si v tom najde něco jiného.

Knihomlok2015
28.10.2018 2 z 5

Většinou mám ráda divné knihy, ale tahle na mě už byla až moc divná.

ochwey
09.05.2018 2 z 5

Meh, tak tohle nevím. Nadchnul mě burasnismus, když si tam všichni nadávali místo přání dobrého dne a smála jsem se nahlas a čekala jsem, že to bude zase jízda, ale pak začalo být všecko divně divné, zamotané, nesmyslné a wtf.

annihilation
31.03.2018 1 z 5

Z proklatě dobrého k zatraceně špatnému. A proč? Je snad hranice mezi geniální satirou a brakem tak tenká? Bývala. Tohle je moc. Ne moc drsné, ne moc vtipné, ne moc přehnané, prostě moc hloupé. Chvilkami pobaví, většinu času jí při čtení chcete odhodit (nebo s ní Palahniukovi něco přiskřípnout - no co, navedl vás!). Škoda zabitého potenciálu.

KnihomolkaMari
29.01.2018 4 z 5

Můj dojem z knihy je poměrně pestrý jako ostatně sama kniha, jelikož je to má první kniha od Palahnuika zprvu jsem se zalekla ale pak se ponořila do opravdovosti této knihy, řekla bych, že je něco jako obraz dnešního světa v trošku drsnějším podáním. Byla to opravdu síla ale jen v dobrém slova smyslu, určitě si od tohoto výtečného autora, který se nezdráhá nad žádnou maličkou úchylností a nedostatku lidstva ráda přečtu!

juckey
09.01.2018 3 z 5

Bohužel musím konstatovat, že toto není perla Palahniukovy literatury. Předvídatelné, divné (ale ne v dobrém, Palhaniukovském smyslu slova), jen těžko se dokážete ztotožnit s hlavní postavou. SPOILER ALERT: Ďábel je fakt hajzl a vzhledem k tomu, co se událo v prvním díle, mi tady nic nedává smysl. Zejména další postavy nějak nechápu, takovou tu připravenost osudů všech a vůbec hodně dalších věcí. Co mi ale nejvíc nedává smysl, je Chuck. Nemůžete ho někdo probrat, prosím?

Regger
29.10.2017 5 z 5

Úžasná kniha. Těším se, kam až autor dovede závěrečný díl. Že by k Armagedonu? A věřím, že to bude dost bizarní vesnička.

pipixy
13.10.2017 2 z 5

Tak tohle se teda nepovedlo. Škoda, první díl mě nadchnul, pokračování je ptákovina o jednom ptákovi.

vygum
03.10.2017 2 z 5

Docetla jsem se skripenim zubu, jednu hvezdu davam za skvely preklad

Pozde
15.09.2017 5 z 5

Za mne výborné, i když ne vždy jednoduché a už vůbec ne vždy líbivé. Maddy je skvělá průvodkyně po tomto i onom světě, po Zemi, Nebi, peklu i Ráji (včetně daňového). Zasazení děje do dne, kdy se očekával (další) konec světa je příhodný. Srovnání darwinovy evoluce s teorií stvoření mi přišlo geniální. A protože jsem zastánce názoru, že zážitek musí být hlavně silný, dávám plný počet bodů.

Magdalen
27.06.2017 2 z 5

Nevím, jestli to bylo tím, že jsem v dané době měla chuť na něco úplně jiného, ale nadšení, které jsem měla díky Chuckovi ze "Zalknutí", pominulo... Přišla mi to jak šílená blbost, ne příliš vtipná, snažící se být absurdní a ujetá, ale nefungující... Třeba jindy, ale teď mi přijde jako plýtvání časem ji dočítat.

Flipper
28.04.2017 2 z 5

O hviezdu lepšie než prokletí. Ale aj 2 sú málo pretože to vyzerá stále ako buranský brainstorming. I keď človek chápe tú dualitu a paródiu stále je to málo, lebo ako satira príliš nadsadené, neuveriteľné či utiopené v štýle 13 ročného dievčaťa. Ako cez kopirák s I. dielu rovnaké "trable" Madison, ktoré postupne nudia a rozpisovanie minulosti takisto. Asi najväčší gól je náboženstvo buranizmu, ktoré však dostáva len jednu dve kapitolu, pričom je zrejme najvtipnejšie v celej knihe. Ak Palahniuk zachová výkonnostnú krivku v 5. diele to bude pecka.

knofela
28.02.2017 3 z 5

Druhý díl o Spencerovic rodince je o poznání méně svižnější. Celá hlavní zápletka i rozřešení veškerého dění z obou dílů se začne odehrávat až někdy kolem strany 200, do té doby jsou to hlavně Maddyiny historky z "předmrtvého" života - a ty se opravdu snaží šokovat až trochu moc okatě. Načež se na posledních několika stranách dozvíme, že nic není takové, jak to vypadá. Kratší prostředek a delší konec by Zatracení, dle mého, prospěl.

Rumplestiltskin
02.10.2016 3 z 5

Ač mám Chucka ráda, tak tahle kniha patří k mým méně oblíbeným. Ať už nechutností či komplikovaností se snažil Palahniuk pokořit první díl a tím celou knihu odeslal do záhuby. Samozřejmě existují i světlejší chvíle. Madison se však ukázala jako přechytralý fracek, což jí ubralo na sympatiích z Prokletí. Celkový příběh byl až přespříliš vyeskalovaný. Za mě pouze tři hvězdy a těším se na další setkání.