majisek majisek komentáře u knih

☰ menu

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Vyjádřim se ke všem knihám, protože mám potřebu hodnotit knihy jako celek. 1. díl byl pozvolné vtažení do vílího světa a všech jeho zákonitostí - pobízelo to moji zvědavost. Děj nebyl příliš natahovaný, okořeněný romantikou a famózní zakončení, které nutí číst další díl. 2. díl je moje srdcovka mám ráda Rhyse versus Feyre jejich flirtování a škádlení. 3. díl už u mě pokulhává - děj je příliš natahovaný, velké množství postav, spousta chtěných magických odboček, které se vždycky odněkud objeví a vyřeší vše, co je právě třeba. Navíc už mě otravuje číst neustále o dokonalé lásce a poutu až za hrob a to říkám při vší mé úctě, že mám Feyre a Rhyse ráda, ale čeho je moc, toho je příliš.
4. díl jsem měla zapůjčený z knihovny a po prolistování jsem seznala, že čistokrevné porno se mi skutečně číst nechce. Nemám nic proti erotickým scénám, když to příjemně zpestří příběh, ale tohle už je opravdu moc. Myslím, že je fajn, nechat trochu fantazie čtenářům a ne líčit, kdo jaký co má - včetně barvy, tvaru, velikosti, stavu vlhkosti a popisu, co dělali každou vteřinu sexuální aktu.
Takže verdikt první dva díly super, ale problém, který mám s autorčiným stylem i u jiných sérií, že čím víc dílů, tím větší motanice a prekombinovanost ve všech směrech.

30.03.2024 2 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Nemám moc ve zvyku odkládat nedočtenou knihu, ale tohle se nedalo. První díl je kouzelný a čte se jedním dechem. Druhý díl je nudný přílepek bez invence. Čteno 2x a 2x nedočteno. Třetí díl zkoušet nebudu.

03.07.2023 1 z 5