Maggie90 Maggie90 komentáře u knih

☰ menu

Nelituju Nelituju Lenka Sadílková

PŘÍBĚH, KTERÝ BY SI ZASLOUŽIL VÍC STRÁNEK
Pro téma v knize 140 stránek nestačí! Kdyby autorka celý příběh víc rozepsala, určitě by patřil mezi příběhy, do kterých bych se zamilovala.
Líbilo se mi prostředí, celková atmosféra, postavy byly sympatické, i když jsem někdy nechápala jejich chování, konec vyvolal spoustu emocí. Styl psaní byl příjemný, i když mě rušilo pár krkolomných formulací. Ale bylo to moc krátké, všechno se dělo moc rychle, chyběly popisy prostředí - kazilo to dojem ze čtení.
Nelituju za sebe doporučit nemůžu. Na další tvorbu autorky jsem ale zvědavá, dám jí určitě šanci.

07.12.2022 2 z 5


Zlodějka snů Zlodějka snů Jana Javorská

Krátká kniha, spíš delší povídka. Kdyby to autorka víc rozpracovala, možná by to špatné nebylo...
Příběh byl jen o nevhodně napsané erotice, celek moc nedával smysl. Postavy byly ploché a nudné. Styl psaní poměrně amatérský. I tak to bylo ale docela čtivé - jediné plus na celé knize.
Určitě se najdou čtenářky, které tohle ocení. Já mezi ně bohužel nepatřím.

07.12.2022 1 z 5


Tma pod srdcem Tma pod srdcem Lucie Ortega (Navrátilová)

DRUHÝ DÍL JE JEŠTĚ LEPŠÍ, NEŽ PRVNÍ!
Nebudu se opakovat, všechno podstatné jsem napsala do komentáře ke Světlům nad močálem, pouze zdůrazním, že tohle bylo ve všech směrech ještě lepší!
Lena už mi ani tolik nelezla na nervy, jako vpřípadě jedničky, dokázala jsem se do ní lépe vžít, lépe ji pochopit, lépe s ní soucítit. Nejvíc jsem ocenila, že můj oblíbenec Nemoj tentokrát dostal víc prostoru.
Opět v knize bylo dokonale popsané prostředí, které vytvořilo správnou atmosféru příběhu.
DOPORUČUJI!

07.12.2022 5 z 5


Světla nad močálem Světla nad močálem Lucie Ortega (Navrátilová)

PRVNÍ SETKÁNÍ SE SLOVANSKOU MYTOLOGIÍ VE FANTASY KNIZE

Slovanská mytologie - důvod proč jsem si Světla nad močálem vybrala. Nikdy dřív jsem se o ni nezajímala, nevyhledávala ji. V tomto příběhu mě ale uchvátila.
Prostředí - originální. Dává příběhu správnou atmosféru a podtrhává samotný příběh.
Příběh - dokonalý! ️ Dokonalá atmosféra, dokonalá plynulost děje, dokonalá struktura příběhu, dokonale promyšlená zápletka. Víc k tomu nemám, co dodat.
Postavy - uvěřitelné, ne vždy sympatické. S Lenou jsem soucítila, ale k srdci mi nepřirostla. Občas mi trochu lezla na nervy, jindy jsem jí fandila. Lukáše jsem většinu čtení jen litovala. Za to Nemoj... to už bylo něco jiného! ️ Za mě nejlepší postava z celé knihy!
Styl psaní - skvěly! Přesně mi sedl do vkusu. Autorka je očividně "vypsaná" a má velký talent. V knize jsem se nesetkala s žádnými šroubovanými větami a krkolomnými popisy. Nenarazila jsem na žádné opakování slov a na výrazy, které by při čtení rušily.
Celkově jsem z knihy nadšená!
DOPORUČUJI!

05.12.2022 5 z 5