maerlyn maerlyn komentáře u knih

Obálka knihy Prázdný dům Prázdný dům Algernon Blackwood

Podle nahlédnutí do originálu se jedná o vcelku kvalitní povídky. Ale "vydavatel" ho zprznil strojovým překladem, který se ani nenamáhal nějak upravit. Je ostuda, že se něco takového může dostat na e-knižní trh. FUJ!

04.04.2024

Obálka knihy Zresetuj mě Zresetuj mě Michal Sirotek

Za mě dost dobrý. Trochu mi to připomnělo knihy Petra Heteši - město budoucnosti, nebezpečná čtvrť, různé typy vyšetřovatelů, atd. Klidně bych si uměl představit i pokračování.

15.09.2023

Obálka knihy Návštěvník z minulosti Návštěvník z minulosti Martin Goffa

Líbí se mi, že Arno není žádný superpolicajt, ale chlápek s normálními lidskými neduhy a starostmi. Ale když se do něčeho zakousne, tak to vyřeší. Těším se na další díl, i když to jsou takové jednohubky.

02.09.2025

Obálka knihy Jak se vaří netopýři Jak se vaří netopýři Marie Rejfová

Josefína opět nezklamala. A její sestra jakbysmet.

02.05.2024

Obálka knihy Underground Underground František Kotleta (p)

Bezva jízda Prahou budoucnosti.

19.03.2020

Obálka knihy Panoptikum pana Perkinse Panoptikum pana Perkinse Ilona Dobrovolná

Zajímavé prolínání historie se současností. Chvílemi mě bavila historická linka a chvílemi zase ta současná. Určitě si přečtu další knihu autorky.

15.08.2025

Obálka knihy Kapka jedu Kapka jedu Antonín Mazáč

Maxmilián Lingr je prostě klasa! Sice je to asi málo pravděpodobné, ale rád bych se s tím chlápkem setkal znovu. Takže, autore, co vy na to?

21.12.2022

Obálka knihy Kapka hněvu Kapka hněvu Antonín Mazáč

Maxmilián opět nezklamal! Dobré hlášky, přiměřeně akce a zajímavý příběh.

12.08.2025

Obálka knihy Rochus Rochus Přemysl Krejčík

Zajímavé linky, zajímavé osudy všech postav. Zajímavá je i myšlenka, že lidé kolem nás nemusí být těmi, za které je pokládáme.

Co ovšem autora nectí, je množství chyb v celé knize. Ať už překlepů (ozal, chíli, težký, zprátky, poslení, atd.), gramatických chyb (nerozumněli, připoměl, paralizovaný, ap.), nebo i nepřesných názvů míst (Markplatz x Marktplatz, Esplenade x Esplanade, aj.). Za to jen 8/10*.

27.02.2025

Obálka knihy Dům číslo 6 Dům číslo 6 Nela Rywiková

výborná kniha, možná jen ten konec byl takový hodně rychlý...

17.10.2017