lukas4507 lukas4507 komentáře u knih

☰ menu

To jediné, co na světě zbývá To jediné, co na světě zbývá Erik J. Brown

Byla to vlastně hodně smutná kniha, plná příběhů o zlých lidech, plná strachu, agrese, smutku. Kniha je zajímavá a dobře napsaná, ale určitě to není čtení pro každého.

10.02.2024 4 z 5


Letní bouřky Letní bouřky Eva Pospíšilová

Mám z této knihy velmi smíšené pocity. Určitě není špatně napsaná, autorka psát umí a umí hrozně hezky a detailně popisovat situace a postavy. Ale číst na 150 stranách jak si dva lidé dělají naschvály a nedokážou si normálně promluvit bylo neskutečně frustrující. Úplně mi to knihu jako takovou znechutilo. Úvod byl dobrý, závěr dobrý, ale střed, ta největší část byla o neustále se opakujícím chování a ty postavy to vykreslilo jako impulsivní a neschopné řešit jakýkoliv problém.

07.02.2024 3 z 5


Léto mezi řádky Léto mezi řádky Alena Štraubová

Knihu určitě doporučuji. Začátek knihy neměl moc spád, chápu cíl autorky, ale obsah prvních 100 stránek bych zkrátil tak na polovinu. To neustále se opakující chování hlavních postav bylo únavné. Zbytek knihy mi to ale vynahradil. Trošku mě mrzela nedomyšleně působící poslední kapitola, což mi na pečlivost autorky vůbec nesedělo (např. proč mu sakra týden neodepsal) a výrazně bych omezil slovo křenit se. Jsou to ale vlastně jenom drobnosti. Celkově je to solidní kniha, popisy jsou velmi hezky zpracované a detailní, takže vás to vtáhne do děje. Kapitola 22 (u piána) je naprosté mistrovské dílo!!! Těším se na druhý díl, nemůžu se dočkat.

27.01.2024 4 z 5