ludek6708 ludek6708 komentáře u knih

☰ menu

Moudrost davů Moudrost davů Joe Abercrombie

Joe Abercrombie opět nezklamal a zraje jako víno.
Pro milovníky fantasy je už dnes klasickým mistrem, který do tohoto žánru vkládá něco navíc a posouvá ho z pozice odpočinkové ("pokleslé") literatury někam dál do oblasti nezapomenutelných dílek. Něco takového, jako svého času obdobně posunul třeba Raymond Chandler "pitomou detektivku" s hlavním hrdinou do oblasti literárního umění.
Díky Joe!

13.02.2023 5 z 5


Program apokalypsy Program apokalypsy Vilma Kadlečková

Z doslovu Richarda Klíčníka: "A tak jsme se dostali až sem. Na žádný další díl Mycelia se už čekat nebude. Podklad k nejlepšímu a nejdražšímu seriálu, jaký by kdy HBO natočilo, je kompletní."
Možná ano.
Ale museli by se toho ujmout jen ti skutečně největší filmařští mistři svého oboru a ne nějací (s prominutím a také určitým varováním) "žabaři"! Propracovanost a provázanost tohoto světa a dějů je tak hluboká, že by se něčeho takového mohli úspěšně zhostit opravdu jen ti absolutně nejlepší.
Tento svět a příběh totiž dost dobře převést do filmového scénáře a natočit vlastně ani nelze. K tomu nejlepšímu zážitku se musí poctivě přečíst a nejlépe vychutnat a zažít ve vlastních představách!
Životní dílo paní spisovatelky Kadlečkové. Patří do zlatého fondu tohoto žánru.
Děkuji! Jsem nesmírně rád, že jsem ho neminul ...!

01.10.2022 5 z 5


Pád do temnot Pád do temnot Vilma Kadlečková

Musím se omluvit za svou původní určitou skepsi, plynoucí z mého jakéhosi předsudku o ženách píšících sci-fi a fantasy, při mém zvažování, zda se do této série pustit či nikoli.
Po přečtení zatím 3 dílů musím říct, že nelituji ani trochu a musím paní autorce vzdát hold! Toto její zatím životní dílo podle mě v daném žánru směle konkuruje absolutní světové špičce.
A že jsou v něm obsaženy ženské románové prvky?
Vůbec nevadí! Naopak - jde o výborné "změkčení" jinak velmi tvrdého světa budoucnosti, který paní autorka čtenáři uvěřitelným způsobem skvěle a jedinečně představuje a dávkuje se vzrůstající kvalitou a šířkou zápletek a dějů ...
Milovníci tohoto žánru se tady nemají o čem rozhodovat ani nad čím váhat - čeká je totiž skutečně zážitek, který stojí za to!

18.06.2022 5 z 5


Prolomení hradeb Prolomení hradeb Petr Hampl

Vynikající práce!
Ovšem je současně zřejmé (a je to patrné i na zdejším hodnocení čtenářů "od zdi ke zdi"), že je svým obsahem v dnešní době velmi kontroverzní a buďto bude s nadšením přijata, nebo s despektem či přímo opovržením odmítnuta.
Za mě jednoznačně 6 hvězdiček s poděkováním panu autorovi a s doporučením přečíst všem, kdo chtějí pochopit, co se v současné době bohužel děje a čeho jsme svědky a nechtěnými diváky!

10.09.2020 5 z 5


Konec všech věcí Konec všech věcí John Scalzi

Proboha, kdo nechal překladatele použít a všude narvat ten "Pražskej" dialekt (... hezkej, krásný věci, apod..)! Úplně zničená kniha!

04.07.2019 odpad!