LuciRad LuciRad komentáře u knih

☰ menu

Neobyčejná užití obyčejných věcí Neobyčejná užití obyčejných věcí Marilyn Bader

Mno... nápady plus mínus praktické, ale některé naprosto neskutečné - potřít aviváží dle rad autorů televizní obrazovku, aby se na ni již neprášilo, je vskutku báječný nápad. Prášit se sice nebude, ale taky díky tomu už nikdy pořádně neuvidíte v TV žádný film - proč? Potřete aviváží obrazovku, a pochopíte sami... nebo nalít do balónků džus a nechat vychladit, pak se balonek roztrhne a ledová džusová koule se použije do bowle .... viděli-li autoři knihy někdy balónky i z té vnitřní strany, tak vědí, že balonky uvnitř obsahují mikroprášek, a mrznoucí džus uvnitř balonku, smíchaný s tímto práškem, není zrovna TOP pro naše i jiná střeva... atd. atd. Většina nápadů je praktických, ale pak tam jsou takové, které opravdu nelze doporučit.... ale kvůli té praktické většině si knihu přečtěte, určitě si tam najdete každý tu svou vychytávku!

09.04.2024 3 z 5


Heřmanova kuchařka Heřmanova kuchařka Ostravský Gastrošéf (p)

Boží. Vtipné, bezvadně napsané, recepty fungujou na stoprocent, a i kdyby se vám nechtělo momentálně vařit, za tu bžundu a polechtání bránice tohle čtení stojí a prodloužíte si život nejméně o dalších padesát let.

02.04.2024 5 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

Patrik má nezaměnitelný rukopis i v tomto příběhu tři kamaradek, skvěle vykresleny charaktery i situace, jako by byl neviditelný a věděl a znal, dobrý psycholog i pozorovatel. Kdysi jsme ujížděli na Michalu Viewegovi, ale ted mnoho let vede Patrik Hartl. Dobrej!

26.10.2023 5 z 5


Italské mentolky Italské mentolky Marta Kučíková

Osvěžující a čtivé a vtipné zážitky a příběhy dolomitských horalů a horalek, autorka jde nenápadně s jemnou lehkosti a něhou do hloubi duše, až na dřeň. Slyšeli jsme před pár dny rozhovor paní Marty s Terezou Kostkovou, a jaksi nás zasahlo TO ITALSKÉ, jak řekla Tereza Kostková: "ten příval lásky". A navic, pani Marta má naprosto nádherný uklidňující hlas, je spontánní , vtipná i laskavá zároveň. Těšíme se na její sedmou knihu!

26.10.2023 5 z 5


Pohlavní život Pohlavní život Jaroslava Pondělíčková-Mašlová

Uff. Není to psáno tak, aby to děti pochopily dobře. Jakoby to byl návod dospělých pro dospělé.

27.08.2023 1 z 5


Proti srsti Proti srsti Klára Mandausová

Klara umi psat vtipne, moudre, ctive, a hlavne jeji pismenka shltnete na jeden zatah. To je tak, kdyz lidska kocka pise o te zvireci - a to nejsme uplne nadseni fanoušci koček,spise psu - ale asi budeme i kocek, fakt pobavilo. Diky!

08.08.2023 5 z 5