Luci.han Luci.han komentáře u knih

☰ menu

Padnout a vstát Padnout a vstát Estelle Maskame

Celý příběh je určitě super a zajímavý, nejvíce mne překvapila hlavní zápletka, kdy bylo prozrazeno tajemství, kterou jsem vůbec nečekala, a až do konce knihy jsem neměla ponětí, jak celý příběh vůbec skončí.
Bohužel, na knížce mne lehce štvaly neustále opakující se fráze, které se objevovaly skoro v každé kapitole - např. “Podíval se na mne zpod svých tmavých řas”, “upřel na mne své pronikavě modré oči”, “usmíval se na mne svým pokřiveným úsměvem” ...
Jinak hodnotím jako fajn počtení, hlavní hrdinové jsou sympatičtí, líbil se mi i vedlejší příběh rodiny hlavní hrdinky a MacKenzie a Jadenovi jsem fandila až do konce.
Určitě mladším čtenářkám doporučuji. :)

24.09.2020 4 z 5


Jak to mají holky Jak to mají holky Lauren Saft

Teda.. Co bych o téhle knize mohla napsat? Mám z ní lehce smíšené pocity. Zprvu jsem vůbec nevěděla, co od knížky očekávat. Myslela jsem si, že to bude nějaký rozkošny středoškolský románek o partě kamarádek, co nakonec skončí sladkým happy-endem. Hned začátek první kapitoly mne však vyvedl z omylu.
Na celé knížce mi ani tak nevadily ty často opakující se vulgarismy, avšak hned první, co mě zaráželo, byl věk hlavních postav a to, co všichni během celého příběhu vyváděli. Nevím, zda to autorka takto přeháněla schválně, aby tím upozornila na zkaženost dnešní mládeže, či jen nedomyslela drobné detaily o tom, co se přísluší na 16ti leté pubescenty. Další věc, se kterou jsem měla problém, byla důvěra k hlavním postavám. Jakmile jsem si k nějaké z nich udělala vztah, hned ho nějaká událost, či její chování v dané situaci, opět zničili. Jediná postava, ke které jsem si po celou dobu příběhu udržela kladný přístup byla Alex, která se nakonec stala jednou z hlavních záminek, proč jsem tuto knihu chtěla dočíst.
Konec knížky mě lehce zklamal, byl hodně uspěchaný a useknutý a celkově jsem od něj čekala víc.
I přes to všechno mne knížka vcelku bavila. Objevily se tam i napínavé pasáže, které mne nutily číst dál a dál. Dopuručila bych ji spíše někomu, kdo si příliš nepotrpí na romantiku a sladké, předvídatelné šťastné konce plné lásky a uspokojení čtenáře. Knihu bych určitě raději zařadila do věkové kategorie 15+. :)

17.04.2019 2 z 5


Podělaným navrch Podělaným navrch Becky Albertalli

Popravdě, ze začátku jsem o knížce trochu pochybovala. Připadala mi taková bez akce, nijak záživná. Hlavní hrdinka mi byla nesympatická a připadala mi celkově ufňukaná. Až teprve od cca 17té kapitoly příběh začal nabírat otáčky a já jsem se konečně pořádně začetla. Nakonec mě čtení bavilo, hlavní hrdinka si prošla lehčí přeměnou a díky tomu mi poté i více sedla. Děj měl ke konci velmi rychlý spád a poslední kapitola byl prostě klasický doják pro teenagery.
Knihu bych tedy doporučila spíše mladší čtenářům a díky povedenému závěru knihy hodnotím 3mi hvězdičkami. :)

24.01.2019 3 z 5


Nocte Nocte Courtney Cole

Tak tahle knížka bylo jedno velké HALÓ! Opravdu paráda! Děj jsem doslova hltala, knížka jeden den přinesena domů a následující den ráno dočtená. Obsahuje plno tajemství a narážek, které Vám na konci po naprosto nepředvídatelném rozuzlení děje najednou začnou dávat smysl. Autorka to měla hold velmi dobře promyšlené. :) Pokud máte rádi tajemství, trochu té temnoty, hororové atmosféry doplněné kapkou sladké romantiky, rozhodně doporučuji. :)

22.11.2018 4 z 5


Láska & gelato Láska & gelato Jenna Evans Welch

Před pár minutami jsem tuto knížku dočetla, a pocity? Panebože! Úplná bomba, skvělost a ohňostroj! Nyní se na vůdčí pozici mých nejoblíbenějších knížek posunula právě Láska & Gelato. Jakožto milovnice románů mohu jenom doporučit. Zápletka opravdu promyšlená, ale nejvíce mě opravdu nadchl závěr této knížky, a i když je to klasická teen literatura, měla jsem co dělat abych neupustila slzu. Ze začátku jsem si hlavní hrdinkou nebyla sice moc jistá, místy mi připadala dost protivná, ale nakonec jsem si ji zamilovala a už jí jenom do samého konce fandila! :)

22.11.2018 5 z 5