Lennie Lennie komentáře u knih

☰ menu

Číňan Číňan Henning Mankell

Konečně jsem se odhodlala k severské detektivce a docela mě nadchla. Poutavý příběh, který se noří hluboko do minulosti se mi hodně líbil, jen mi vadily některé zdlouhavé pasáže, hlavně v závěru. A čekala jsem možná trochu zásadnější důvod k vyvraždění vesnice plné lidí...asi je to z pohledu středoevropana poněkud nepochopitelné...

29.07.2014 4 z 5


Žhář Žhář Egon Hostovský

Žhář má perfektní atmosféru napětí a tajemství, které se čtenář snaží odhalit. Dobře vyprofilované postavy jsou základem spletitého příběhu o rodinné lásce a nástrahách dospívání. Zajímavý jazyk a netradiční vyprávěcí postup jsou jen třešničkou na dortu.

29.07.2014 5 z 5


Nezvěstný Nezvěstný Egon Hostovský

Hostovský je poněkud opomínaný autor předválečných i poválečných let, což je velká škoda. Jeho knihy totiž nabízejí psychologicky propracované charaktery, poutavé děje a náhled do československých reálií z jiného úhlu pohledu. Nezvěstný je toho skvělým příkladem. V knize jsou skvěle profilováni posluhovači i odpůrci režimu, je patrná "emigrantská" atmosféra roku 48 a celý příběh dokáže čtenáře vtáhnout.

29.07.2014 5 z 5


Klub nenapravitelných optimistů Klub nenapravitelných optimistů Jean-Michel Guenassia

Jedna z nejlepších současných knih, jakou jsem četla. Poutavý příběh je skvělým stavebním kamenem díla a ještě lepší je atmosféra, která z Kubu nenapravitelných optimistů vyzařuje. Navíc ve mně vyvolala tolik emocí, že je pro mě náročné se z nich vypsat.

11.06.2013 5 z 5