Lenča411 Lenča411 komentáře u knih

☰ menu

Tajemství Tajemství Anna Todd

Mé hodnocení bude pravděpodobně dost ovlivněné filmovou adaptací, kterou jsem viděla dříve, než jsem přečetla knihu a jsem za to neskutečně ráda, protože se mi opět potvrdilo, že některé příběhy je lepší prvně vidět, a až poté číst, aby člověk filmem nebyl nakonec zhusený a zklamaný. Film mě nudil. Kniha mě nutila se smát, nevěřícně kroutit hlavou, byla vzrušující a plná napětí, stránky mi ubíhaly pod rukama. Není to žádný výkvět moderní literatury, rozhodně se vždy budeme bavit o knize jako o brakové literatuře. Ale přesně to jsem od ní čekala a dostala mírou více než vrchovatou. Jsem spokojená a těším se na další díl. (který tedy musí počkat do chvíle, než ho uvidím tentokrát už asi ani ne v kině... Ale tradice se musí dodržovat.)

10.09.2021 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Kniha o síle lidské zbabělosti. A lásky, víry, vytrvalosti. Kdysi jsem nechtěla knihu číst, protože jsem si myslela, že mi někdo tu hlavní myšlenku tzv. "vyspoileroval". Nemohla jsem se mýlit více, přesto jsem ráda, že jsem ten spletitý příběh začala číst skutečně až ve chvíli, kdy jsem měla chuť se "rozložit". Celá kniha na mne silně působila, ale posledních padesát stran jsem přes slzy neviděla. Alena Mornštajnová vypráví brilantně promyšlený a propletený příběh, kde sebemenší detail nabyde svého neskutečně osudoveho významu v ten správný čas. Přes silná témata a tíži historie, kterou je kniha prodchnuta, byl její konec naplněn nadějí, což mne ve výsledku položilo nejvíc. Stejně jako Slepou mapu, i Hanu asi ještě dlouho z hlavy nedostanu. A jak už někde někdo psal, kdyby se jeden chlap zachoval jako chlap, tento příběh by vlastně neměl o čem vyprávět.

06.09.2021 5 z 5


Světla jihu Světla jihu Nina George

Kniha, která rozhodně nepatří mezi "jednohubky", alespoň pro mě určitě ne. Její četbu jsem si velmi pečlivě dávkovala a prokládala jednotvárnou prací, při které jsem mohla vstřebávat právě přečtenou kapitolu. Přemýšlet, být dojatá, usmívat se, doufat, snít, být... Kniha o všech podobách lásky, o životě, o všem.

20.06.2021 5 z 5


Slavnost bezvýznamnosti Slavnost bezvýznamnosti Milan Kundera

Asi jsem nebyla nalazena na správnou vlnu, ale tato kniha ve mě nijak nerezonuje. Možná je potřeba číst ji několikrát, kdo ví, časem se k ní vrátím.

10.05.2021 3 z 5