Ledinka Ledinka komentáře u knih

☰ menu

Miluj svůj život Miluj svůj život Louise L. Hay

Krásná pozitivní knížka, ale v praktickém životě takové myšlenky člověka šťastnějším neudělají a to jednoduše proto, že člověk má pocit jako by sám sobě lhal. Věřit v to, že když budu přemýšlet jen pozitivně, všechno se podaří, se podobá náboženské víře. Člověk trvá na tom, že to tak je, ale neví proč a má vždy strach, když se ho někdo snaží přesvědčit o opaku.

Když je člověk šťastný pak žije správně a to je logická myšlenka. Pro mě je ale mnohem více osvobozující, méně přemýšlet o vlastním egu, protože právě to, dělá lidi nešťastnými. Copak je důležité být někým, mít nějaké jméno či krásný vzhled k tomu, abych byla šťastná? Není to právě naše ego, které nás nutí dělat věci, které nechceme, a proto nás to činí nešťastnými? Není právě ego důvodem, proč lidé pijí alkohol a berou drogy, neboť tyto omamné látky přinášejí chvilkový pocit otupení vlastního ega? Když chceme vyčistit hlavu je nejlepší úplně zapomenout na vlastní JÁ. Právě tehdy totiž můžeme dělat rozhodnutí s rozmyslem. Naše jednání budou objektivnější, a vyvarujeme se tak nesprávným postojům a utrpení.

Tato kniha není špatná. Já ji dostala od kamarádky jako dárek, a právě tak pro mě celá kniha vyznívá. Je to jako poplácání od kamarádky, která vás chce povzbudit, ale není to filozofie, kterou by se člověk skutečně mohl v životě řídit.

23.08.2012 3 z 5


R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Musím se přiznat, že přes všechnu originalitu jsem RUR nedočetla. Začala jsem se v ději ztrácet, protože jsem jí už na konci nedokázala věnovat takovou pozornost. Začátek famózní, poté už to nebyl můj šálek kávy. Mě byla sympatičtější Bílá nemoc :)

14.08.2012 3 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Malé dílo s velkým poselstvím. Pamatuju si, jak jsme tohle dílo probírali ve škole, věděla jsem jak skončí...a stejně jsem na konci musela zadržet dech. Tak silně mě ten příběh zasáhl....

14.08.2012 5 z 5