Laivae Laivae komentáře u knih

☰ menu

Krev mé krve Krev mé krve Helen Grace Carlisle

Jak vidím ty komentáře, mám dojem, že jsem z Marsu. Jsem matka, miluji, nicméně, ta kniha je otřesná. I když jde tedy o vytisklý deník..budí dojem, že autorka byla snad retardovaná? Psaní bez ladu a skladu, povrchně, samé že, interpunkce žádná. Vše je naivní až hloupé. Jistě, záměr. Nezlobte se, četla jsem spoustu zpovědí, deníků z různých ér, ale nikde to nebylo tak prostoduché, byť to psalo dítě. Láska matky? Spíš je to tak nějak odrkotané.. brané z pohledu společnosti a co by se mělo. Je to však typicky americké. To, ano. A tak , jako i u jiných takových amerických kousků, se i zde divím, proč je to tak slavné, když něco podobného najdeme v šuplíku de fakto každého. Ne, bohužel, já téhle knížce fandit nebudu. Za mě je to katastrofa, která v této podobě neměla vyjít. Jestli vůbec.

12.08.2018 odpad!


Pusolamy Pusolamy František Charvát

Jedna z nejlepších knížek pro děti. Zábavná a ještě k tomu skvělá logopedická pomůcka. Jak naučit dítě to, co mu nejde zábavnou formou.

20.09.2017 5 z 5


Sladkosti bez výčitek Sladkosti bez výčitek Tatiana Jelínek

Knihu doporučuji jak pro zdravé, tak i nemocné. Ingredience jsou sice nevšední, ale chuťově je to vynikající a dnes se dá již ve zdravé výživě anebo na internetu všechno sehnat.

22.12.2014 5 z 5


Dva kroky od stínu Dva kroky od stínu Jindřiška Ptáčková

Kniha vhodná pro relaxační čtení, kdy se vám nechce moc uvažovat a nebazírujete na detailech. Vhodná spíš pro starší generaci.

31.05.2014 3 z 5


Pod vejcem - Tajemství mistra Rafaela Pod vejcem - Tajemství mistra Rafaela Laura Marx Fitzgerald

Kniha je čtivá, má velká písmena a je zde poměrně jednoduše nastíněna historie i válečná minulost. Vše má pointu, proč něco dělat jednouše, když to jde složitě. Pár míst je tu však historicky přitažených za vlasy a je zde vidět jistý "americký" neznalý pohled na věc. Nicméně, to na věci nemění, že jde o zdařile napsanou knihu, která zaujme, pobaví a ještě se z ní člověk něco dozví. Pokud ji budou číst děti, ty malé nesrovnalosti nepoznají.

19.04.2014 4 z 5


Život ve středověku – Průvodce základními pojmy Život ve středověku – Průvodce základními pojmy Vlastimil Vondruška

Jde o encyklopedii, která je plná základních pojmů, s nimiž se můžeme dnes běžně setkat, ať už při sledování historických filmů, návštěvě památek, čtení novin anebo studiu. Kniha, která se doma neztratí a když náhodou na nějaký termín narazíme, velmi rychle a snadno nám danou věc ozřejmí. Praktická kniha, která je vhodná do každé knihovny. Čte se dobře, texty nejsou komplikované, nemáte při čtení pocit blbce, nenudíte se dlouhým vysvětlováním, prostě bezva knížka.

06.04.2014


Plavat se žraloky Plavat se žraloky Claire Bidwell Smith

Kniha je o přijímání smrti a vyrovnávání se s ní. Autorka se zde vypsala z vlastních pocitů, jde tedy o jistou zpověď.

01.04.2014 4 z 5