Laďka1998 Laďka1998 komentáře u knih

☰ menu

Ekonomické bajky pro studované i laiky Ekonomické bajky pro studované i laiky Peter D. Schiff

Tuhle knihu mi doporučil přítel, kterého už nebavilo mi dokola vysvětlovat základy ekonomiky, která kolem mě projela možná tak zaoceánským parníkem přes Pacifik. A musím uznat, dokázala jsem to pobrat - a to je u mě co říct. :D Zpracované je to jednoduše a srozumitelně s vtipnými ilustracemi, dokážu si to představit i jako četbu pro děti. Zkrátka základy ekonomie formou pochopitelnou i pro člověka tímto oborem zcela nepolíbeného.

12.05.2020 5 z 5


Deset mrtvých komiků Deset mrtvých komiků Fred Van Lente

Kniha byla pro mě zklamáním. Kombinace detektivky a pokusů o humor pro mě nefungovala. Zkrátka si to vzájemně odporuje a nakonec z toho vyšly jen dva nedotažené pokusy o různé žánry. Nebylo to ani vtipné, ani detektivka, i postavy byly zkrátka nudné, až ploché. Ač se anotace tváří zajímavě, nenašla jsem v ději nic co by mě zaujalo, k dočtení jsem se, bohužel, musela až nutit.

01.04.2020 2 z 5


Smrt a jiné vrcholy mého života Smrt a jiné vrcholy mého života Sebastian Niedlich

Oddechovka, která mě mile překvapila.
Struktura příběhu je vcelku jednoduchá, čtení rychle ubíhá, velkým plusovým bodem a zároveň tím, co mě nejvíc potěšilo je zajímavá myšlenka. Téma mě i přes své jednoduché zpracování nutilo stále k zamyšlení. Nejvíce mi vbíhala do hlavy otázka osudovosti, která je v příběhu podána tak (dle mé osobní interpretace), že základní cesty osudu jsou nám pevně dány, ovšem svými skutky v průběhu života ho můžeme lehce pozměňovat, načež linie pokračuje od stejného startu ke stejnému cíli - od našeho narození k naší smrti.
(Tuto myšlenku ovšem lehce narušuje nasládlý konec.)
Funguje zde kombinace myšlenky osudovosti spojené s odlehčeným čtením, u kterého se i zasmějete.

01.04.2020 4 z 5


Jak se dělá svatba Jak se dělá svatba Patricia Janečková

Kniha je pěkně zpracovaná, přehledná, najdete zde spoustu užitečných tipů na co nezapomenout v průběhu celých příprav svatby. Zaujala mě i část, kde autorka předkládá pro příklad různé svatební rozpočty, trochu mě tu ale zklamalo, že jsou použity pouze vcelku velké a i drahé svatby. Pro člověka plánujícího menší rodinnou svatbu tu toho zkrátka není moc co vyčíst. Jistě, ten kdo plánuje svatbu menší má zároveň i o trochu méně plánování, ovšem i takový člověk by někdy potřeboval radu. Obecně ale najdete v textu vše, co potřebujete a dá vám jistotu, že na nic nezapomenete v průběhu celého plánování svatby.

01.04.2020 3 z 5