koniaska koniaska komentáře u knih

☰ menu

Herkules a strašidla Herkules a strašidla Alžběta Dvořáková

Lehce strašidelná, ale především veselá pohádka, která naše děti chytla a až do poslední kapitoly nepustila. Klasická pohádková linka se proplétá s příběhem, jak se stalo, že jeden nafoukaný kocour z města utrpěl ve svém novém venkovském domově pád ze vznešených výšin přímo na pozadí, příběhem o velkém kamarádství a o tom, jak to všechno nakonec dospěje ke zdárnému konci, na kterém je zlo řádné potrestáno. Pět hvězdiček!

26.02.2017 5 z 5


Klaun Šalimar Klaun Šalimar Salman Rushdie

Snad jen že pokud někdo máte problém se do tohoto díla začíst, tak vězte, že já jsem na tom byl stejně. A rozhodně jsem nelitoval, že jsem vydržel.

19.07.2016 5 z 5


Kmotr Mrázek Kmotr Mrázek Jaroslav Kmenta

Poučné čtení. Ne že by se to četlo jako nějaký thriller, na to je autor příliš vázán novinářským stylem a snahou o objektivitu, takže je to spíš "suché" čtivo, ale k tomu, aby si člověk udělal obrázek o tom, jak to tu chodilo (chodí?), je to hodně užitečné dílo.

21.03.2016 5 z 5


Putinovi agenti: Jak ruští špioni kradou naše tajemství Putinovi agenti: Jak ruští špioni kradou naše tajemství Ondřej Kundra

Výborná kniha, z které dost mrazí. Výsledek poctivé a precizní novinářské práce s různými zdroji, žádné přežvýkávání dávno známých faktů. Sám jsem byl například překvapen informacemi o působení KGB uvnitř SSSR (dezinformační kampaň s cílem přesvědčit nejvyšší sovět k vojenskému zásahu v Československu). Jen bych snad dodal, že v Rusku byly lágry nejen na Sibiři, ale třeba i v okolí tehdejšího Leningradu a tato oblast může být za slušného počasí z nějaké výškové budovy z Tallinnu na dohled – o Sibiři to ale rozhodně říct nejde! Knihu každopádně doporučuji.

12.03.2016 5 z 5


Nanukova dobrodružství Nanukova dobrodružství Alžběta Dvořáková

Líbilo se (mně i dětem). Příběh není komplikovaný, ale má všechno, co je pro tuhle věkovou kategorii třeba: vtip, napětí, dobrý konec, trochu nenásilného poučení. Nádherné ilustrace. Vhodné pro předčítání i první samostatné čtení (velikost písmen apod.).

05.02.2016 5 z 5


Červený dům Červený dům Mark Haddon

Forma trochu netradiční, to jistě, možná ne úplně pro každého. Každopádně ale skvělé dílo, po dlouhé době jsem měl zase jednou problém se od něčeho odtrhnout...

04.02.2016 5 z 5