kocka.v.oreganu kocka.v.oreganu komentáře u knih

☰ menu

151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem 151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem Lucie Kutrová

Od autorky jsem už jednu knihu četla, líbí se mi, jak je příběh vyprávěn s humorem. Není to sice žádné odborné počteníčko, ale za mě splnilo účel

28.06.2023 4 z 5


Popmusic z Vittuly Popmusic z Vittuly Mikael Niemi

Trochu bizarní, občas moc nebudete chápat, o co gou, ale to se stane jen zřídka. Na to, že se kniha prezentuje že bude převážně o hudbě, jí tam bylo celkem málo, ale nevadilo mi to.

11.06.2023 4 z 5


Vařit medvěda Vařit medvěda Mikael Niemi

Snad moje první detektivka, a opravdu jsem si nemohla vybrat lépe. Na svou dobu jsou postavy inteligentní a nápadité. Kniha je místy trochu drsnější, ale to v detektivkách bývá. A na to, že jedou z hlavních postav je probošt (něco jako kněz), tak se v knize pasáže na téma BŮH A VÍRA neobjevovaly tak často. Samotný konec mě překvapil (a nejen v odhalení vraha).

03.06.2023 5 z 5


Neviditelná dívka Neviditelná dívka Mariel Hemingway

Za mě taková jednohubka na večer. Čekala jsem, že autorka bude víc popisovat své pocity, ale spíše bere věci s nadhledem, což je občas potřeba. Přečetla bych si to ale znova? Asi ne. P.S. přidávám bonusové body za moudra a postřehy, které jsou na konci každé kapitoly.

03.06.2023 3 z 5