Kniho_mol Kniho_mol komentáře u knih

☰ menu

Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Rodinné vztahy, pořád se něco děje, nikdy není klid, kazdou chvíli je co řešit ...Pohled na události v rodině ze tří úhlů - matky, dcery a syna. Naprosto skvělé odlišení jednotlivych postav způsobem vyjadřování, v každé knize autorky obdivuju, jak umí použít mluvu typickou pro jednotlivé věkové kategorie. Jeji styl mě hodně baví, kniha ( stejně jako všechny předešlé) má spád, je plná zvratů, emocí, stejně jako život sám.

23.03.2023 5 z 5


Tesla noir Tesla noir Lukáš Vavrečka

Bavilo mě moc!
Napínavý detektivní příběh skutečných postav v "alternativní" historii, spousta zajímavostí o Teslovi,  jeho vynálezech,  přátelích vědcích i konkurentech. Během čtení jsem si dohledávala informace o postavách i událostech z příběhu,  baví mě,  když mě k tomu knížka motivuje. Ale i bez hledání je v knize zajimavých informací spousta, tuším,  že autor je (jako já po přečtení) zřejmě velkým Teslovým obdivovatelem a nastudoval
k tématu spoustu pramenů. Ale kniha je i zábavná,  napínavá a napsaná čtivě. Každou kapitolu uvádí Teslův citát (či parafráze jeho výroků), za všechny jeden (ehm...dva) pro mě nejzajímavější, protože v současné době velmi aktuální:
"Když budeme k získávání energie používat palivo, budeme žít ze zásob a rychle je vyčerpáme. Tato metoda je barbarství, bezohledně marnotratná a musí být v zájmu příštích generací zastavena."
A ještě jeden:
"Kdyby se vaše nenávist dokázala proměnit v elektřinu, rozsvítila by celý svět."
Skvělá kniha, chystám se i na audioverzi a rozhodně ji chci mít v knihovně.

21.03.2023 5 z 5