kniha_v_hlave kniha_v_hlave komentáře u knih

☰ menu

Přiznání Přiznání Anna Todd

Tahle kniha je tak špatná, až je skvělá????. Spíš než jako romantickou bych to nazvala komedií. Hardin a Tessa se celou knihu (no neneee????) hádali a usmiřovali, furt si říkali, jak se milujou a hned jak se nesnáší. Tessa dělala vše, co mohla, aby vše hodila na Hardina i přes to, že většinou si za to mohla sama (jde za Trevorem, Hardin se naštve - voilà, je to jeho vina). Jednoduše Tessa furt. Za to Hardina jsem si oblíbila.
Shrnuto, kniha se opět čte sama, je chytlavá, nejde odložit, ale je to kravina. I přes to mi to přijde naprosto úžasný - nevím, jestli mě chápete, ale jinak to nejde!

12.01.2021 3 z 5


Štvanice Štvanice Patricia Briggs

Kniha byla hezky rozdělena do dvou “částí”, dalo by se nazvat - první je taková kratší novela Alfa a Omega a druhá část Štvanice.
V novele Alfa a Omega se dozvíme kdo a proč prodal dítě do otroctví a Charles, jedna z postav, odhalí a vyřeší tajemství Chicagské smečky. Dle všech indicií kniha navazuje na sérii Mercy, také od nakladatelství Fantomprint.
Štvanice sama o sobě měla děj mnohem komplikovanější, setkáváme se tu s vlkodlaky, čarodějkami, duchovním strážcem a obecně magií. Ze začátku jsem se v knize ztrácela, ale postupem času se četla rychleji a rychleji. Kniha je určitě dobrá pro milovníky fantasy!

12.01.2021 4 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Takže. Vezmu to postupně:
Obálka: Ta se mi už od začátku hrozně nelíbila, ale čím déle jsem ji držela v ruce, tím míň mi přestala vadit????
Styl psaní: Styl psaní mi sedl, kniha byla čtivá, strany rychle ubíhaly. Jediné, co mi vadilo byly hovorové výrazy v dialogu (například “moh bych si”, “moh jsi...” atd.), ale na to se rychle zvyklo.
A teď kámen úrazu - děj: Při prvním čtení jsem byla nadšená, teď jsem byla zklamaná. Celý děj se vesměs točí kolem Hardinova poklopce. S kým kde byl a nebyl, co kde dělal a nedělal a že Molly je tam a není támhle. Tessu jsem na jednu stranu chápala, láska je slepá, ale nikdy jsem si nemyslela, že je i hloupá. Hardin se 5 stran choval jako andílek a 2 kapitoly jako psychopat a stejně se Tessa ocitla u něj v posteli. Jeho manipulátorský chování se s blížícím se koncem zhoršovalo a když už jsem si myslela, že se polepšil, přišla ta rána a oznámení od Molly. No, co víc k tomu říct, než jen “blbě napsaná erotika”. Také bych ocenila buď méně sexuálních scén a nebo střídmější popisy...

05.01.2021 2 z 5


Oneiros Oneiros Markus Heitz

Už samotná anotace mě překvapila, ale dle Databáze knih jsem tomu nedávala převeliká očekávání. Kniha je předčila. Občas se sice objevilo pár ne úplně dobrých scén, které ani nedávaly smysl, ale jinak kniha byla skvělá. Už ze začátku mě chytl styl psaní a nejen to. Hororem bych to ovšem nenazvala - nevyvolalo to ve mně pocit strachu. Spíše mě kniha znepokojovala. Já jsem ale spokojená.

27.11.2020 4 z 5