ketkavknizkach ketkavknizkach komentáře u knih

☰ menu

Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

(SPOILER) Tímto bych moc ráda poděkovala @humbook_blogeri za zaslání knihy k recenzi. Recenze obsahuje spoilery.

Příběh nás zavede tam, kde skončil předešlý díl, tedy vysvětluje, proč a kam Warwick Brexley prodal. Ta se tedy ocitá ve vězení a později v děsivých laboratořích, které ale nakonec vůbec nejsou tak nebezpečné, jak se jí mohly zdát. Následuje výbuch a Brexley utíká zpět domů, do svého milovaného paláce, ke své milované nevlastní rodině. Útočiště si však nenajde na dlouho, poněvadž na povrch vyjde hrůzné zjištění, se kterým má právě Brex co dočinění, a tak docela nechce, musí znovu prchnout. Následuje tedy další výbuch a Brex je zase na útěku. Tentokrát zpět do Divoké říše za pomoci ultimátně sexuálního Warwicka.

Na mě tam bylo nějak moc výbuchů a utíkaní, ale po příběhové straně mě kniha samozřejmě nezklamala. No a Warwick Farkas by to zachránil, i kdyby to bylo peklo. Já tuhle sérii zbožňuju. Čte se krásně, není tak docela předvídatelná a ty postavy si jednoduše zamilujete. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu!

Hodnotím průměrem, tedy třemi z pěti. První díl se mi přeci líbil o něco víc, ale jsou to krásné tři z pěti.

29.10.2023 3 z 5


Tentokrát je to doopravdy Tentokrát je to doopravdy Ann Liang

tímto bych ráda poděkovala instagramovému profilu @humbook_blogeri za poskytnutí knihy k recenzi.

eliza se svými rodiči od mala cestuje různě po světě a nikde se tudíž necítí jako doma. nyní nastupuje na střední školu v pekingu a nezapadá. nemá žádné kamarády a ti, které si našla dříve, se jí kvůli vzdálenosti odcizili. eliza jako úkol do školy musí napsat esej na téma člověk, který pro vás dost znamená - a napíše ji naprosto skvostně. její práce vyjde tak moc dobrá, že si jo zamiluje celý svět a ozve se jí mnoho lidí z nejrůznějších agentur, aby pro ně psala příspěvky na blog. doslova splněný sen. jediný problém však je, že si tu esej eliza celou vymyslela a vše, co do ní napsala, byla lež. to se ale svět nesmí za žádnou cenu dozvědět. a tak na chodbě ve škole potkává mladého a slavného herce caze songa, který jí má v přesvědčování pomoct. co by se asi tak mohlo stát?

já tyhle školní příběhy z asijského školního prostředí úplně zbožňuju! atmosféra v knize byla nádherná a četla se skoro sama. eliza byla místy dost ufňukaná a ačkoliv mě na konci dost štvala, jinak mi byla poněkud sympatická. no a caz? to byl miláček od samého začátku! co se předstíraných vztahů týče, tak toho já fanouškem moc nejsem. na druhou stranu ale musím říct, že jsem takové knihy zatím četla pouze dvě - hypotézu lásky a tuto. a obě se mi moc líbily!

zároveň s knihou jsem si pustila seriál od #netflix - xo, kitty. na školní lásky v asii jsem tedy byla dosti naladěná a pokud pro mě máte nějaké další podobné doporučení, sem s ním! za mě je to pro vás ještě třeba xoxo od autorky @axieoh.

knihu hodnotím pozitivně, tedy čtyřmi z pěti.

další recenze na instagramu jako @ketkavknizkach.

12.07.2023 4 z 5


Hotel času Hotel času Emilly Ross

každý z party osmi kamarádů si oslavu narozenin vybral podle svého poklidného vkusu. nika chce ty své ale oslavit jinak. milovnice hororů a děsivých míst tedy pozve své kamarády do opuštěného hotelu v polsku, který má poměrně proslulou pověst záhadných úmrtí. naprosto originální a pro niku dokonalá oslava, jak se na první pohled zdá být, se ale zvrtne a nastává doslova závod s časem

no a já jsem si to úplně zamilovala! hlavní hrdinku niku jsem měla ráda prakticky od začátku, stejně tak jako ostatní ženské osazenstvo, i přes to, že moje jmenovkyně byla malinko otravnější - ale to se na její současný stav a situaci vlastně hodilo. u kluků už to tak říct nemůžu, sympatický mi vyloženě asi nebyl ani jeden, možná až na jakuba. no a roman to je ztělesnění zla v lidské podobě. jeho osud mu jen a pouze přeju.

abych to shrnula, tak kniha splnila všechna má očekávání - strach, plno akce, zvratů, náhlých krveprolití, paranormalita, zajímavá historie, vývoj postav, zakončení teda ten konec? to bylo sakra něco!

co bych knize vytknula, byla přítomnost erotické scény v hororu - na to já jsem fakt pes. když čtu horor, tak se chci bát a ne číst, jak spolu uprostřed vraždění někdo no. chápu, že tady to bylo poněkud důležité pro příběh, ale stejně. rýpnout si musím!
hodnotím však velmi pozitivně, tedy čtyřmi a půlkou hvězdičky, zvysoka doporučuji a ručím svým životem, že pokud si knihu koupíte a autorku tím podpoříte, nebudete toho litovat.

další recenze na instagramu jako @ketkavknizkach.

19.06.2023 4 z 5


Habibi Habibi Baja Dolce

tímto bych ráda poděkovala nakladatelství @venupress a úžasné autorce @bajadolceautor za možnost si tuto knihu v rámci spolupráce přečíst.

cassie je ještě studentka vysoké školy, když dostane nabídku z nakladatelství, která se neodmítá. má za úkol napsat příběh do soutěže a za pomoci nakladatelství l&l publishing vyhrát. problém ale nastává, když dveřmi projde vysoký, svalnatý, potetovaný muž - harry theodore (idiot) linton. harry, alias habibi, vede dvojitý život. přes den vede své nakladatelství, ale v noci ho můžete spatřit jedině v klubu s názvem localx. ale to cassie ještě netuší, co ji v tom klubu čeká

tahle kniha byla opravdu něco! neskutečně se mi líbila romanticko-erotická linka mezi cassie a habibim, v knize zároveň bylo i poměrně dost akce a ta zápletka? kdo to kruci vymýšlel, by si zasloužil křišťálovou medaili! victoriino tajemství je něco, co by mě ani ve snu nenapadlo. a ten konec? ach sladký konec. na candyho se neskutečně těším a doufám, že v češtině vyjde také.

jediná věc, kterou bych knize vytknula, bylo harryho občasné opravdu hnusné chování vůči cassie. on byl jinak úplně skvělý bad boy, ale někdy mi přišlo, že je to až moc a že to cassie snáší jak kdyby to bylo vlastně v pořádku. např. v jednu chvíli holka prosí, aby při sexu zpomalil, že ji to bolí, ale on naopak přidá, protože si chce vybít vztek. ona se urazí a nechce, aby na ni sahal. to je v pořádku. to chápu. co jsem ale nepochopila bylo, že se harry ani neomluvil a během několika minut už mu zase visela na krku. tohleto chování k ženám se proste děje a nepřijde mi to jako bod lásky který by měl autor ještě vyzdvihovat. chápu, že je kniha značená jako dark romance a že má být habibi bad boy, ale tohle je na mě moc.

další recenze na instagramu jako @ketkavknizkach

21.05.2023 4 z 5


Rozcestí osudu Rozcestí osudu Emilly Ross

sára je neponaučitelná, svým životem docela fackovaná žena. maminku má po smrti, její dvě nejlepší kamarádky vedou žabomyší války a její přítel ondřej stojí doslova za starou belu. aby toho nebylo málo, tak se výše zmíněný neobtěžuje ani dostavit se k ní před oltář. sára, doslova zlomená životem, takhle ve svatebním pláče nad hrobem své matky a vzlyká, co se jí v životě přihodilo. to ji ale slyší jistý, krásný gentleman richard a okamžitě se ji pokusí ukonejšit. po příjemně stráveném dni litování se na hřbitově se dohodnou na další schůzce, jenže richard už se, vzhledem k nastávajícím okolnostem, neobjeví. sára, okouzlená jeho šarmem, ho ale i přesto stále vídá. nejspíš blázní, vídat duchy je přeci nemožné, ne? jenže tenhle se zdá být natolik reálný.

musím uznat, že nápad i zpracování bylo opravdu báječné! hrozně mě bavilo knihu číst a dozvídat se vše, co se téhle mladé ženě v životě přihodilo. neskutečně jsem si zamilovala tu část s bobem, takového pejska by v životě potřebovala asi každá a daniel, můj bože, daniel! to byl panečku dokonalouš jak se sluší a patří. ondřeje bych však napíchla na vidle. babičku janu jsem si ale taky oblíbila. když já mám ty knižní babičky tak ráda, ale zase ne tak moc, jako tu svou!

v knize je doslova všechno. od humorných scén, přes nádhernou romanci, až po ty smutné, které jsem oplakala. no a jak mě známe, ero scény přeskakuji a vždy na ně jen remcám, ale v téhle knize je autorka pojala opravdu jemně, takže ani mně nevadily. (a to je co říct!)

další recenze na instagramu jako @ketkavknizkach

16.04.2023 5 z 5