katpe katpe komentáře u knih

☰ menu

Malé ženy (převyprávění) Malé ženy (převyprávění) Marcela Kořínková

@soukroma
Tohle vydání je pro děti, takže text je osekaný a opravdu to není ta původní krásná kniha od Louisy May Alcottové. Určitě si přečtěte klasické vydání, román je to krásný.

27.11.2021


Sběratel sněhu Sběratel sněhu Jan Štifter

Taková ta kniha, co vám ještě dlouho po dočtení poslední stránky zůstane v hlavě.

13.05.2019 5 z 5


Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Ze začátku mě knížka hodně bavila, byla vtipná, výstižná, zajímalo mě, jak bude pokračovat. Bavilo mě střídání dějů (i když mi něčím Mariin příběh, resp. její pohled na svět přišel příliš moderní, nějak mi to do 50.let minulého století nesedělo), líbilo se mi i zakomponování pohledu Tereziných rodičů (ale zase jsem měla trochu pocit, že to není tak úplně pohled na svět očima padesátníků, ale nevím, nemůžu posoudit, je mi třicet :)). Ale postupně mi začaly být v podstatě všechny postavy protivné a od odjezdu matky do Itálie jsem měla chuť knihu zavřít a už neotevřít. Děj začal být strašně předvídatelný a trošku mi to připomínalo scénář k Ulici nebo něčemu podobnému...Autorka je mladá (jako já :)) a psát rozhodně umí, určitě ji nezavrhuji a určitě si počkám na další knihy. První jsem nečetla, nicméně z komentářů chápu, že druhou knihou se posunula zase o kus dál. Tak uvidím, jaká bude ta třetí...Tuhle bych za sebe asi s čistým svědomím nemohla doporučit, ale na druhou stranu jsem ji dočetla, což u mě není automatika :)

08.05.2019 3 z 5


Café Groll Café Groll Jan Štifter

99% novelky se mi líbilo...Jen ta závěrečná kapitola tam dle mého názoru snad ani být nemusela.
Jinak velmi čtivě napsaná kniha, pro mě první od tohoto autora. Ráda si od něj přečtu další.

07.11.2018 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Několikrát mi u čtení ukápla slza...A po dočtení poslední stránky jsem hodně dlouho jen v tichosti přemýšlela nad podobnými osudy těch milionů lidí. Nádherná knížka, silný příběh, skvěle napsaná.

17.01.2018 5 z 5