katerina3985 katerina3985 komentáře u knih

☰ menu

Ve špatné rodině Ve špatné rodině Tarryn Fisher

Podprůměrná kniha, vůbec jsem se nemohla začíst, naopak jsem se do ní musela nutit. Téma se mi ale líbilo, zajímalo mě tedy, jak příběh skončí. Bohužel ani konec mi nepřipadal extra dobrý, kartami zamávala okrajová postava a stěžejní téma nebylo téměř řešeno. Žádná z postav mi nepřirostla k srdci, nebylo komu fandit ani o koho se bát.

07.08.2022 1 z 5


Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

Přiznám se, že tento žánr jsem nikdy nečetla a nevyhledávala. Ke knížce jsem se dostala díky závisláckému čtení. Knížka mě velmi rychle vtáhla do děje a chtěla jsem jsem číst dál a dál. Bohužel s malými dětmi jsem se nejspíš nemohla soustředit tak, jak příběh vyžaduje. Několik věcí mi uniklo a zůstalo nepochopeno. Každopádně je knížka skvěle napsaná, obdivuji autorovu obrovskou fantazii a představivost. Rozhodně vím, že se ke knize budu chtít vrátit a věřím, že se mi podaří pochopit další spojitosti.

30.04.2022 4 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M.W. Craven

Po delší době detektivní thriller. Knížka mě bavila, ale do děje mě vtáhla až druhá polovina. Příběh je uvěřitelný, reálný a není tolik předvídatelný. Někdy jsem se musela vracet v odstavci, nebavily mě poznámky pod čarou, bylo jich hodně a stejně téměř nezapamatovatelné. Líbila se mi přátelská pouta mezi hlavními postavami, jejich charaktery a celkově důraz na přátelství a loajalitu. Na pokračování se těším.

26.03.2022 4 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Předem bych chtěla říct, že na toto téma nemám příliš načteno. Četla jsem snad jen Tatéra z Osvětimi...I přes těžké téma byla kniha velmi čtivá, svižná, chytla mě za srdce.
Moc se mi líbil styl vyprávění, kdy jsem si připadala opravdu jako s přítelem u stolku v kavárně. Protože i příteli budu vyprávět ty nejsilnější okamžiky, ty, které zůstaly i po tolika letech vryty do paměti. A to o nich nejspíš nechtěl několik desítek let ani přemýšlet. Nebylo to ucelené vyprávění, u kterého si neznalý člověk udělá kompletní představu o II. světové válce. Byly to vzpomínky člověka, který takové hrůzy zažil. Ale zároveň příběh plný naděje.
Kéž je Eddie a jeho vyprávění inspirací a příkladem toho, jak brát život.

19.02.2022 5 z 5