Karagi Karagi komentáře u knih

☰ menu

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Achjo. Jediný co můžu říct je to, že jsem ráda, že jsem si tuhletu knížku četla ještě před tím obrovským sociálním zájmem. Protože bych z ní mohla být zklamaná ještě víc. Příběh mi přišel dost naivní, lehce předvídatelný a taky nehorázně hrající na city. Sem tam, jsem se zasmála, sem tam jsem se cítila mizerně, ale i tak takových momentů bylo málo a proto řadím knížku mezi průměr. Kdybych nečetla knížku a pročítala recenze, tak bych si myslela, že jde o nějaké geniální dílo, které dokáže rozporcovat i to nejchladnější srdce na kusy, ale já ji četla. 3 hvězdy za Augustuse a Amsterdam :)))

10.07.2014 3 z 5


Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Až na odbytý a velice "Hollywoodský" konec je kniha čtivá. Ale přeci jen bych ji doporučovala těm, co hledají nějaké to lehčí čtení:)

03.07.2014 5 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Kniha není o nenávisti ani o zášti, to rozhodně ne. Pokud si to myslíte, nahlížíte na ni špatně, nebo aspoň jinak než já. Pro mě je ta kniha o lásce, dokonce o veliké lásce, která je jen nenaplněna a opovrhována. Žádná postava v knize nemá srdce z kamene a rozhodně ukazuje špatné i dobré stránky lidského nitra. Jednoduše je to jedna z knih, které se vám dostanou "pod kůži" a probudí ve vás city, jakkékoliv. Za toto vděčím autorce velké díky, protože snad u žádné jiné knihy, jsem nepociťovala právě toto. Pocit hřejivosti, úzkosti,štěští a ztráty, smutku. No prostě je to hotová hostinu všelijakých pocitů. Postavy je možná těžké mít rád, ale já si našla ke všem nějakou cestu. Nejvíce sem si oblíbila Heathcliffa, i když je tomu těžké uvěřit.
Proto knihu řadím mezi mé toptoptop a nedám na ni dopustit.
Toto je jen můj skromný názor na knihu:))

03.07.2014 5 z 5