kantorovak kantorovak komentáře u knih

☰ menu

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

(SPOILER) Svět lovců stínů je mi znám už jedenáct let. Pamatuji si, jako by to bylo včera, kdy jsem v knihovně narazila na tuhle knížku (ještě tu úplně první co vydala MF). Hned na první stránce jsem byla vtažena do světa plného nebezpečí, napětí, lásky, zla a dobra u kterých není jasně zřetelná hranice. Musím smeknout před Cassie - má naprosto bezchybně propracovanou knihu, celou dějovou linii - každé slovo doslova hltáte, nemůžete se odtrhnout a jen čekáte, co nového se objeví na další straně. Čím jsem byla naprosto uchvácena byla ona dějová linie CoB (ale celkově i propojením TMI a TID). Každou chvíli nějaký napínavý konflikt, akce, která Vás nenechá vydechnout. Ať se jedná o moment, kdy Clary doběhne domů a najde tam zkázonoše, je na párty u Magnuse, nebo závěrečný souboj u Renwicka. Vše Vás neustále drží v pozoru. Po dočtení Vám některé rozhovory jistě zůstanou v paměti (Simon s Clary a Jacem za Lukovým domem, kdy Clary Simona seznamuje se světem stínů, Jaceova poznámka o gumových kachničkách (celý Will), ..). Co ještě stojí za zmínění jsou pravidla, která Cassie tak mistrně boří (Nefilim, Alec + Magnus, Tessa, Jem, menší výlety do jiných dimenzí, Simon - ti co mají přečteno, tak jistě tuší co přesně mám na mysli - nehodlám spoilerovat).
Určitě doporučuji před filmem a seriálem upřednostnit knihy. Seriál jsem ani nedokoukala, z filmu jsem taky nadšená nebyla (i když se aspoň více držel knihy).
Za přečtení určitě stojí i Pekelné stroje, které mám osobně raději než TMI.
6* z 5* :D

14.03.2021 5 z 5


40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Kniha, která se čte sama. :) Ladislav má smysl pro humor a také nadání Vás nadchnout - jakmile knihu dočtete, máte chuť sbalit si věci do batohu, vyžádat od maminky buchty a vyrazit objevit i ty nejzapadlejší vesničky v Turecku. :)

30.12.2020 5 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Už čtyři roky si říkám, že si jí přečtu. Tak konečně nadešel pravý čas. Můj pocit? Úžasná knížka. Čtená s lehkostí, úsměvem na rtech a hřejivým pocitem u srdce. Donutila mě se zamyslet nad svým životem a lehce ho pozměnit. Děkuji Anie! :)

31.10.2020 5 z 5