Kačusa Kačusa komentáře u knih

☰ menu

Mexická gotika Mexická gotika Silvia Moreno-Garcia

Tuto knihu jsem dostala darem a ačkoliv bych si ji sama nikdy nevybrala, nebyla vůbec špatná. Čtivá (po dlouhé době mě kniha přinutila ponocovat), z neotřelého prostředí (anglické sídlo uprostřed mexické samoty/divočiny), se zajímavou zápletkou, která nebyla úplně předvídatelná na první dobrou. To však neznamená, že nebyla trochu přitažená za vlasy a trochu překotně vysvětlená. Hlavně v závěru knihy jsem se totiž docela ztrácela ve "snových" pasážích a postavách z minulosti.

14.09.2021 3 z 5


Modlitba za Owena Meanyho Modlitba za Owena Meanyho John Irving

Tak tohle bylo pro mě velké utrpení. 600 stránek plných nudy, nesympatických postav (a že jsem si od Irvinga oblíbila rozhodně dost podivínů) a stejných motivů (což mě pěkně štvalo víc než kdy jindy. ale je to taky trochu můj problém, vzhledem k tomu, že jsem tuto knihu četla až po knize "V jedné osobě", která je ve spoustě věcí dost podobná, ale zároveň je o víc jak 20 let novější, takže by to správně měla schytat právě ona). Můj dojem nezachrání ani skvělý závěr (který byl postupem času moje jediná naděje), kdy do sebe všechno zapadlo a ukázalo se, že všechno mělo svůj význam (díky bohu!).
Navzdory všem kladným ohlasům a doporučením je pro mě toto zatím nejslabší Irving, ale vzhledem k tomu, kolik dobrých kusů jsem od něj již četla, určitě ne poslední :).

19.11.2014 2 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Nebudu pokrytec - bavilo mě to, takže tři hvězdičky. A troška pubertálního poblouznění občas není na škodu :) ale číst znova bych to nemusela. (ještě nutno dodat, že jsem knížku četla v originále, čímž se člověk může vyhnout některým stupidním překladům)

22.07.2014 3 z 5


Ostrov Antrax Ostrov Antrax Nelson DeMille

Možná až příliš velké očekávání mi zkazilo dojem z této knihy. Ať už obálka, nebo samotný název (český) ve mně vzbuzovaly pocit, že půjde o napínavý příběh s pro mě neobvyklou (co se knížek týče), ale zajímavou tématikou. Nakonec jsem však byla poněkud zklamaná, žádný thriller se nekonal a zápletka byla víceméně jasná už od půlky knihy. A přestože jsem skoro do posledních stránek čekala, že bude vše jinak, nestalo se. Navíc jsou průpovídky hlavního hrdiny místy dosti iritující a to, že ve mně vyvolával dojem sebestředného arogantního blba, knížce taky moc nepřidává. Na druhou stranu fakt, že jsem ji přečetla asi za tři dny, svědčí o tom, že to zas taková hrůza není :) Prostě jedna taková pohodová na léto do sítě, ale nic extra.

22.07.2014 3 z 5