kacezz kacezz komentáře u knih

☰ menu

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Knížka o tom, že člověk nemusí být v jádru takový, jaký se na první pohled zdá, o tom, že nejsme černobílí a každý stojí za to, aby ho někdo měl rád. Knížka o lásce, laskavosti a pospolitosti mezi lidmi a o tom, jak důležitý a krásný může být život v komunitě nehledě na generační rozdíly, protože každý může komunitě přinést to své, a tím obohatit ostatní. Knížka je sentimentální a předvídatelná. Ale donutila mě zamyslet se, pohladila mě po duši a rozplakala. Nemůžu jinak, než dát plný počet hvězd.

10.04.2024 5 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Tahle kniha mě fakt nadchla. Strhující děj od začátku do konce, ale zároveň vlastně v odpočinkovém tempu. Není to ten typ knihy, kdy se přes určité nudné pasáže prokousáváte, abyste se dostali k těm zábavnějším. Ani ten, kdy kniha už v první v půlce vyčerpá svůj potenciál a dokonce ani kniha, u které po pár stránkách dokážete dost jednoznačně odhadnout, jak to všechno dopadne. Bože víc takových knih! :)

19.03.2024 5 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Přesně, jak už tady bylo řečeno. Tolik věcí se mi na té knize nelíbilo, jak byly určité pasáže napsané, ta hrubost a hulvátství, hlavně v první půlce knihy, prostředí střední školy pro smetánku, občas neuvěřitelný situace, sprostý a slizácký vyjadřování těch lidí. Četlo by se mi to i o dost líp, kdyby postavám bylo alespoň něco přes dvacet. Asi nejsem cílovka. Na druhou stranu, co jsem udělala po dočtení? Běžela do knihovny pro další díly, ehm...

18.02.2024 3 z 5


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

(SPOILER) O hodně slabší než první díl. Dost předvídatelný příběh hlavně vlivem toho, že autorka Hypotézu lásky v podstatě zrecyklovala.

Navíc tentokrát mi hlavní postava Bee nebyla vůbec sympatická, fakt mi její styl přemýšlení a celkové vykreslení její osobnosti (i vizáže) nehrály dohromady. Situace mi kolikrát přišly nerealistické a ani akademické prostředí mě nevtáhlo jako u jedničky. Některé pasáže mi přišly zbytečně odfláknuté, málo vykreslené, oproti tomu pasáže o Marie Curie byly takové "navíc" a nudily mě.
O společném veganství, stejném vkusu na filmy a hudbu a o závěrečné dramatické scéně v kanceláři s kočkou se snad ani nezmiňuju... a o "náhodičce" na twitteru už vůbec. Za mě to prudce ubírá na uvěřitelnosti děje a vůbec bych tam tuhle za vlasy přitaženou omáčku nepotřebovala.

I přesto je kniha čtivá, odpočinková, ale působí na mě trochu jako šitá horkou jehlou, aby se rychle navázalo na hype první knihy. Já jsem se z ní ale na zadek tentokrát prostě neposadila.

11.02.2024 3 z 5